Kapela DEAL dvíha zástavy.

Len prednedávnom predstavila slovenská formácia DEAL svoj debutový singel November hrávaný doma i v zahraničí a teraz sa hlási druhou piesňou Raising Flag, ku ktorej vznikol postmoderný a prudko pozitívny videoklip.

„Pieseň je vyjadrením víťazstva a východiska z každej situácie, aj zdanlivo beznádejnej. Pozdvihnúť vlajku znamená nájsť odvahu k revolučným činom, ktoré menia človeka tak, že už nikdy nebude tým istým, ako dovtedy. To je naším prianím pre každého,“ hovorí spevák Laci.

DEAL

Myšlienka klipu vznikala kolektívne, avšak hlavná idea sa zrodila v hlave basgitaristu Paliho, ktorý potvrdzuje pozitívneho ducha piesne: „V klipe sme použili viacero symbolík, ktoré to naznačujú. Najlepšie to stvárnila Monika Kasáková a jej tanec s vlajkami. Myslím si, že sa nám podarilo spojiť tím výnimočných ľudí. Za výsledok vďačíme režisérovi Michalovi Smoleňovi (Altway), ako aj výbornému oku kameramana Jána Varcholu a jeho štábu (Woont).“

Napriek tomu, že je klip pozitívne ladený, fanúšikovia v ňom môžu nájsť mnoho otáznikov: „Máme radi symboly, skryté odkazy, ktoré vystihujú nás, naše pocity a presvedčenie. Preto ich vo videoklipe môžete nájsť viacero,“ pokračuje bubeník Johnny.

Pieseň Raising Flag so sebou neprináša iba klip, kapela chce šíriť jasnú myšlienku: „V skladbe znie: „Just raise your fallen flag!“ čo má byť priamou výzvou pre všetkých, ktorí cítia, že potrebujú vztýčiť svoju vlajku, že vždy je tu nádej na zlepšenie, ak sa človek chce vzoprieť okolnostiam,“ dodáva na záver gitarista Peťo.

Kapelu DEAL tvorí štvorica Laco Urbán, Pali Jakab, Peťo Jakab a Johnny Jakab. Košická formácia v súčasnosti pracuje na svojom debutovom albume.

www.dealofficial.com
www.facebook.com/WEareDEAL
www.twitter.com/officialDEAL
instagram.com/deal_official/
soundcloud.com/deal_official

Zdroj:  Edo Kopček, PR manažér kapiel z Bee Production
Foto: Maruška Jeňová