Ovládnout bestii v nás. Blanck Mass se předvede MeetFactory!

Zatímco Fuck Buttons vyčkávají správnou příležitost, Blanck Mass sekne znenadání do živého. Britský hudebník Benjamin John Power se představí se svým sólovým projektem, k němu se přidají polští NAKED a smíchovská továrna zeširoka otevře náruč – vstupné během Pražské muzejní noci bude 9.6.2018 volné.

Všem, jimž chyběli Fuck Buttons, loni Power se svým World Eater (2017) ulehčil trápení. To album se vydalo o poznání hlouběji, vyšlo vstříc těm, jimž lahodí noise, co mají zálibu v kuriózním a jejichž tělo zvládne o stupeň víc bolesti. Z přebalu zlověstně trčí tesáky, které se zasekly v první desítce nejvýraznějších experimentálních alb dle serveru Pitchfork. Z druhé strany Blanck Mass vysílá sdělení, že tuhle hudbu je vhodné poslouchat na nejvyšší hlasitost, je třeba bránit práva zvířat a podporovat iniciativy LGBT komunit.

Jak pojmenování, tak obraz albu náležící podává zřetelnou zprávu: nacházíme se v sociálně a politicky turbulentních časech. „Může to působit, jako kdyby šlo o nějaký zlom, ale no tak,” odtušil Power pro časopis The Quietus. „Všichni si toho už všimli. Jsme na stejné lodi. Mírně řečeno, je tu pořádný bordel.” Jak dodává Sanctuary, lomozivá smršť Blanck Mass válcuje bez soucitu, lidstvo požírá samo sebe, a jeho poslední album se zaobírá bestií v každém z nás a možností její sebekontroly. World Eater nakonec nepůsobí jako zbraň soudného dne, uzavírá svou recenzi Pitchfork, nicméně „možnost, že je tím nejtemnějším vysíláním před novým, zářivým ránem, nechává otevřenou.”

Antiutopie v podání Blanck Mass bude uvedena polskou dvojicí NAKED, která si podala jednu z jeho skladeb, co posléze vyšla na remixovém World Eater Re-Voxed (2018). To mj. zahrnuje také jednu od M. Lamara, ten se v MeetFactory dříve představil v rámci výstavy EMPIRE OF THE SENSELESS. Výrazným posunem ve výsledných remixech je, že původně instrumentální skladby jsou textově a pěvecky obohaceny. Od vystoupení NAKED lze očekávat sžíravou elektroniku, excentrickou a BDSM insipirovanou show, slibující extatické vymítání a bezostyšné zmítání. Bedny budou hřmít, na pódiu se bude blýskat.

Ještě než se tak stane a večer vyvrcholí, MeetFactory o Pražské muzejní noci představí své další dramaturgické linie. V galeriích proběhnou vernisáže dvou výstav (Stranger Than Paradise / Podivnější než ráj a Lo Jimeny Mendozy), v divadelním sále se netradičně představí scénografické ohlédnutí a v rezidenčním patře otevřou současní rezidenti své ateliéry. Vír vernisáží a hudby se rozpoutá v sobotu 9. června, svátečně bude přitom vstupné volné.

Více:

https://www.meetfactory.cz/cs/program/detail/prazska-muzejni-noc-v-meetfactory-3
https://blanckmass.bandcamp.com
https://shapeplatform.eu/artist/naked/

Vstupné:

Zdarma

Další koncerty v produkci/koprodukci MeetFactory:

  1. 6.    Alex Cameron (AU) + Lazer Viking (CZ)
  2. 6.    Rhye (US)
  3. 6.   Bohemian Like You: Deerhunter (US) + Vorhees (US)
  4. 6.    Silver Rocket: Neurosis (US) + DEAFKIDS (BR)
  5. 9. Amen Dunes (US)
  6. 10.   Kllo (AU)
  7. 10.    ionnalee / iamamiwhoami (SE)
  8. 11.–3.11. Alternativa Festival

Zdroj: TS