Rytmy vášnivého tanga opäť pomôžu chorým deťom v Banskej Bystrici

Strhujúce tango a slávne svetové melódie v podaní 4 hudobných virtuózov. Banská Bystrica opäť zažije výnimočný umelecký počin. Fantastický akordeónista Michal Červienka aj tento rok pripravuje benefičný koncert, v rámci ktorého prídu na stredné Slovensko hudobníci svetového mena. Tango virtuosi potom poputuje na koncertnú šnúru do zahraničia. Banskobystričania tak majú jedinečnú príležitosť nielen na vlastné oči vidieť toto unikátne zoskupenie, ale zároveň prispieť na pomoc chorým deťom. Aj tento rok pôjde výťažok z koncertu Základnej škole pri zdravotníckom zariadení Banská Bystrica.

Benefičný koncert Michala Červienku na pomoc chorým deťom je v Banskej Bystrici už tradíciou. Tento rok to bude 13. ročník a návštevníkov opäť čaká jedinečný umelecký zážitok. Tento raz to bude projekt Tango virtuosi, v rámci ktorého spolu s Michalom vystúpi kontrabasista Ján Krigovský, gitaristka Miriam Rodríguez Martínezová a huslista Sándor Jávorkai.

„Tango virtuosi je nové zoskupenie, na benefičnom koncerte bude mať premiéru. Hráme strhujúce tangá, ale aj iné známe svetové melódie v jedinečnom podaní. Muzikantov som vyberal podľa toho, ako sa mi páči ich majstrovstvo a hlavne, či sú schopní zahrať náročné party. Všetci traja sú vynikajúci majstri, koncertujú po celom svete, sú slávni. Hudobne nám to spracoval ďalší veľký génius Adrián Harvan. Verím, že to bude nezabudnuteľný večer,“ vraví Michal Červienka.

13. benefičný koncert Michala Červienku bude 8. novembra v Robotníckom dome v Banskej Bystrici. Aj tento rok pôjde výťažok na pomoc chorým deťom, ktoré sa liečia v miestnej nemocnici.

„Už niekoľko rokov využívame výťažok z benefičného koncertu Miška Červienku na nákup materiálu na tvorivé dielne. Robievame ich najmä na onkológii, ale aj na ďalších oddeleniach nemocnice. Naše deti sa môžu stať umelcami aj vďaka hudobníkom, ktorí účinkujú na benefičných koncertoch a svojím umením pritiahnu veľa divákov. Učitelia školy pri nemocnici sú  vďační všetkým, ktorí  pomáhajú zabezpečiť dostatok finančných prostriedkov na pestré a bohaté aktivity pre hospitalizované deti,“ uzatvára Mária Lauková, zástupkyňa riaditeľky Základnej školy pri zdravotníckom zariadení Banská Bystrica.

Koncert bude 8. novembra v Robotníckom dome v Banskej Bystrici a začne sa o 18.30. Lístky naň sa dajú zakúpiť v Informačnom centre Banská Bystrica.

Zdroj: TS
Foto: ZŠ pri zdravotníckom zariadení Banská Bystrica