Originálne spôsoby ako stráviť Silvestra na Slovensku.

31. december je posledným dňom roku podľa gregoriánskeho kalendára. Hovorovo sa mu hovorí Silvester, čo je pomenovanie, ktoré má čo dočinenia s pápežom Sylvestrom 1., ktorá viedol katolícku cirkev od roku 314 do roku 335 a zomrel práve 31. decembra roku 335. Kým na Slovensku oslavujeme Silvestra, v Amerike majú pre zmenu New Year´s Eve.

Čo zvyknú ľudia robiť v posledný deň kalendárneho roka? Možno budete prekvapení, ale väčšina ich plánuje stráviť pokojne – sami alebo s niekoľkými najbližšími priateľmi. Aspoň to ukázala anketa Tesca na vzorke dvetisíc dospelých ľudí. Sedemdesiat percent z nich strávi Silvester sami alebo s pár známymi, len desať percent pôjde do baru alebo na oslavy.

Čo ak by ste chceli prežiť záver roka trochu netradične? Možno by ste chceli vyskúšať niečo z tohto.

Silvester na lodi

Čo by ste povedali na silvestrovskú párty na lodi, s panorámou na Dunaj a výhľadom na ohňostroj nad Bratislavským hradom? I toto môžete zažiť na záver roka. O Vaše pohodlie sa postará živá hudba s dídžejom, welcome drink a bude pre vás pripravené i päťchodové menu zavŕšené polnočnou kapustnicou. Posledné dve hodiny starého roka by ste strávili na luxusnej výletno-eventovej lodi Harmónia z Turecka, ktorá zažila už nejednu výnimočnú firemnú či súkromnú akciu, rovnako ako konferenciu či teambuilding.

Poľovnícky zámok pri Bratislave

Zvykli ste tráviť Silvester mimo Bratislavy, napríklad na horách, no nechce sa Vám tento rok chodiť tak ďaleko? Čo by ste povedali na to pobudnúť v závere roka v poľovníckom zámočku len desať kilometrov od Bratislavy? Štvorhviezdičkový Hotel Agatka sa nachádza v budove neoklasického zámku zo sedemnásteho storočia, ktorý pred dvadsiatimi rokmi prešiel rekonštrukciou, no stále si zachováva svoj dobový šarm. Ponuka je obzvlášť zaujímavá pre tých, ktorí milujú kone, nakoľko je tu možnosť jazdenia v krytej hale.

Herný Silvester

Sedem z desiatich ľudí nechodí v posledný deň nikam a zostávajú doma. Boli by ste prekvapení, koľko veľa ľudí strávi Silvestra hraním online hier. Internet nespí ani 31. decembra. Tri týždne po Silvestri v roku 2013 vyhral jeden hráč jackpot vo výške skoro €18 miliónov. Každý rok niekto na Silvestra zarobí tisíce až desaťtisíce euro v online kasínach. Na tejto stránke nájdete najlepšie online casino pre slovenských hráčov, aby ste sa mohli stať ďalším z veľkých víťazov v týchto hrách o milióny euro. Napríklad práve na Silvestra.

Za vážnou hudbou

Silvestrovský program má pre svojich návštevníkov pripravená aj Slovenská (bratislavská) filharmónia prostredníctvom mimoriadneho koncertu. Pod dirigentskou taktovkou Rastislava Štúra a za účasti interpretov filharmónie a sólistky Jolany Fogašovej budete môcť počuť skladby velikánov ako sú Johann Strauss mladší, Giaccomo Puccini, Peter Iľjič Čajkovskij, George Bizet alebo Jacques Offenbach. Filharmónia pravidelne hostí zaujímavé koncerty, pred niekoľkými rokmi tu zaznela dokonca aj Carmina Burana Carla Offa.

Jedinečný koncert

Hľadáte niečo viac než len obyčajnú párty? X-bionic sphere prichádza v posledný deň roka s koncertom, na ktorom sľubuje, že odznejú nestarnúce evergreeny od jazzových i popových legiend ako sú Michael Jackson, Frank Sinatra, Elton John či Freddieho Mercuryho. Silvestrovskou polnocou sa môžete pretancovať spoločne s profesionálnymi tanečníkmi. Večer v spoločností šikovných umelcov divadla Nová scéna povedie ako moderátor David Hartl, nebude chýbať DJ, polnočný večera, prípitok, jedenie formou bufetov i uvítací „welcome“ drink.

Na Silvestra do kabaretu

Fenomén kabaretu neobchádza ani Bratislavu. Red Cat Cabaret Club si na posledný deň roka pripravil pre návštevníkov bohatý silvestrovský program plný výnimočnej hudby, tanca, vystúpení a performancií. Samozrejme, o občerstvenie formou cateringu vrátane nápojov bude postarané. Vy musíte jediné – prísť a dobre sa zabaviť! Red Cat Cabaret Club ponúka tú najlepšiu varientnú zábavu, ktorá bude tentoraz inšpirovaná show Noc na Broadwayi. Pred tromi rokmi na Silvestra priniesla kabaretnú zábavu aj bratislavská Nová scéna, vtedy dostal program názov: „VOĽBY 2020: Gágaji, táraji a prďúsi!!!“

Nech už sa rozhodnete stráviť Silvester akokoľvek, dôležité je, aby ste si ho užili!