Oľga Záblacká: Pesničky Mukatada sa mi zapáčili okamžite!

Na novom albume Mukatada kapela spolupracovala aj so známou moderátorkou, režisérkou  a textárkou Oľgou Záblackou. 

„S Jankou Kozákovou a Peťom Dobríkom sa poznám z čias, keď robili predskokana na turné Richardovi Müllerovi. Tam som si pozrela ich koncert a boli vynikajúci. Od vtedy sme sa nevideli. Až raz mi prišiel mail od Janky, že sa jej páčia moje texty, či im neskúsim otextovať niektoré nové veci,“ prezradila Oľga Záblacká začiatky spolupráce s Mukatadom.

Vznikla z toho intenzívna hudobná spolupráca a výsledkom sú štyri texty, ktoré sa nachádzajú na ich novom CD s názvom Iba láska. „Pesničky sa mi zapáčili okamžite! Páči sa mi ako Mukatado cítia hudbu, komponujú a veľmi oceňujem zvuk. Peter Dobrík je pán :-)))) – vynikajúci producent, ktorý vo svojom štúdiu robí úžasné veci,“ nešetrila chvály známa moderátorka.

Ola s Jankou

Oľga otextovala skladby – Divá túžba, Na slzách, Sexi Jazz a Zbabelá. Ako prvú napísala pieseň Divá túžba. „Keď mi Olinka poslala tento text, bola som nadšená. Už pri prvom našom rozhovore som mala pocit, že sa poznáme roky a keď som si prečítala texty, zdalo sa mi, že sa maximálne trafila do nálady pesničky a jednotilvých fráz,“ povedala speváčka Mukatada Janka Kozáková.

Druhý text Na slzách je o pocitoch človeka, ktorý stratil niekoho, koho miloval. O pocite absolútnej bezradnosti, kedy by ste najradšej išli za ním do neba. „Je to veľmi silná, emotívna a pre mňa nádherná pieseň,“ dodala Oľga Záblacká.

Pri skladbe s príznačným názvom Sexi Jazz Mukatado zaexperimentovali a pridali na album trochu jazzu. „Je to taká roztopašná metafora,“ komentovala s úsmevom jej autorka.

Posledný text je k pesničke Zbabelá. Je o žene, ktorá bola pre svoju slabosť schopná podraziť človeka, ktorý jej vždy pomáhal.

A na záver už dvorná textárka Mukatada dodala: „Všetkým hudbu milujúcim ľuďom odporúčam ochutnať CD Iba láska od skupiny Mukatado. Je plné dobrých vecí.“ :- )))

Okrem Oľgy Záblackej sa o texty skladieb na novom CD postarali aj členovia Mukatada – Janka Kozáková a Peťo Dobrík, Alexandra Okálová, Vlado Krausz, Roman „Galo“ Galvánek a Lukáš Horanský.

Ako hudobná skladateľka sa na všetkých pesničkách podieľala Janka Kozáková, na duete „Líščie údolie“ hudbu zložila spolu s českou speváčkou Lenkou Dusilovou.

Album Iba láska kapela nahrávala vo svojom štúdiu PJ SOUND STUDIO v Banskej Bystrici.

Zdroj: Andrea Pivarčiová