Skupina Mukatado predstavila titulnú skladbu k filmu o Róbertovi Bezákovi.

Už vo štvrtok, 13. marca 2014, príde do kín mimoriadne očakávaný film Arcibiskup Bezák Zbohom… z autorskej dielne režisérky Oľgy Záblackej.

V týchto dňoch tvorcovia filmu zverejnili trailer k filmu s titulnou skladbou s názvom Stromy, ktorú nahrala skupina Mukatado špeciálne pre tento výnimočný film.

„Na spoluprácu nás oslovila Oľga Záblacká, s ktorou sme spolupracovali na viacerých projektoch. Sme veľmi radi, že sme sa mohli na tomto filme hudobne podieľať, a že sme takou malou súčasťou celého projektu….,“ povedala Janka Kozáková, speváčka kapely Mukatado. „Zároveň verím, že pesnička tento film veľmi krásne a emocionálne doplní,“ dodala Janka.

foto z nahravania

Autorkou textu skladby je Oľga Záblackána hudbe sa okrem nej podieľali aj Janka Kozáková a Peťo Dobrík z Mukatada.

„Janku a Peťa som oslovila, pretože ma baví ich invencia a talent. Sme si blízki aj ľudsky a tiež sa mi páči ako Janka Kozáková spieva a aký je Peter Dobrík producent,“ prezradila Oľga dôvody, prečo si na spoluprácu vybrala práve Mukatado.

„Obaja okamžite pochopili moju predstavu o záverečnej piesni a o jej atmosfére. A potom sme sa s ňou hrali, až kým sme neboli všetci traja spokojní. Verím, že je nežnou a citlivou bodkou za nezvyčajným filmovým príbehom Mons. Róberta Bezáka,“ dodala Oľga na záver.

Bicie do pesničky nahral známy bubeník Martin Valihora, na skladbe spolupracovali aj Stanka Zobalová – violončelo, Matej Bartko – klávesy a Michal Hudák – husle. Pesničku „Stromy“ kapela nahrávala vo svojom štúdiu PJ SOUND STUDIO v Banskej Bystrici. 

O filme: Film Arcibiskup Bezák Zbohom… približuje divákom nesporne pozoruhodnú osobnosť Mons. Róberta Bezáka – kňaza, ktorý svoj život daroval Bohu a cirkvi a mapuje jeho nevšedný životný príbeh. Predstavuje človeka jednými milovaného a druhými odmietaného. Odhaľuje súkromné aj verejné momenty jeho života. Uvidíte Róberta Bezáka očami verejnosti, ale aj jeho najbližších.Spoznáte ho nielen ako arcibiskupa, ústrednú postavu medializovanej kauzy, ale aj ako syna, brata či priateľa. Dokumentárny film Arcibiskup Bezák Zbohom… divákom prináša obdivuhodné svedectvo o vnútornej sile osobnosti, ktorá prežíva najväčšiu skúšku svojho života a viery…

Réžia a scenár: Oľga Záblacká
Dramaturgia: Martin Ciel
Kamera: Boris Lindtner, Ľuboš Fiala

Film uvedie do kín spoločnosť Barracuda Movie 13. 3. 2014

Zdroj: Andrea Pivarčiová