Skupina MUKATADO má nový album – Iba láska. Prekvapí zvukom aj 3 duetmi!

Česká a slovenská hudobná špička spolupracovala na novom albume kapely MUKATADO. Hosťami bola Lenka DusilováRobo OpatovskýMartin Valihora, na textoch sa podieľala aj Oľga Záblacká. Po štyroch rokoch od debutového albumu tak prichádza kapela s novým CD s názvom Iba láska, ktorý vychádza vo vydavateľstve PJ RECORDS.

„Pri nahrávaní pesničiek sme išli po čistej hudbe a atmosfére. Album sme sa rozhodli nahrať bez použitia samplerov, či iných digitálnych zvukov. Používali sme staré mikrofóny a nástroje ako klarinet, kontrabas či saxofón,“ povedala speváčka Mukatada Janka Kozáková.

Na aktuálnej hudobnej novinke Mukatada tak môžete nájsť 14 žánrovo pomerne pestrých skladieb so slovenskými textami. Napríklad v pesničke „Do vody“ sa dajú počuť aj ľudové vplyvy. „Práve táto skladba bude prvým singlom a plánujeme na ňu natočiť aj videoklip. Keď ju počuli naši známi, mala veľký úspech. Všetci sa zhodli, že je výnimočná a musím sa priznať, že aj pre mňa má silnú emóciu,“skonštatovala Janka.

Janka Kozáková sa na všetkých pesničkách podieľala ako hudobná skladateľka, na duete „Líščie údolie“ hudbu zložila spolu s Lenkou Dusilovou. Veľký dôraz kapela kládla aj na texty. Okrem členov Mukatada Janky Kozákovej a Peťa Dobríka texty napísali aj Oľga Záblacká, Alexandra Okálová, Vlado Krausz, Roman „Galo“ Galvánek a Lukáš Horanský.

Album Iba láska kapela nahrávala vo svojom štúdiu PJ SOUND STUDIO v Banskej Bystrici.

Produkciu, aranžmány pesničiek, mixáž aj mastering CD má na svedomí známy producent a zvukový režisér Peťo Dobrík, ktorý je zároveň gitaristom Mukatada.

Na nahrávanie si kapela pozvala viacerých hostí, ktorí dotvorili výnimočnú atmosféru skladieb. Mimoriadnym hudobným počinom je spoločná pesnička s českou speváčkou Lenkou Dusilovou, v ktorej na bicích zahral Maťo Valihora.

„Skladba vznikla úplnou náhodou, keď nás Lenka bola pozrieť na pár dní v Banskej Bystrici. Zaujímavosťou je, že refrén, ktorý Lenka naspievala pri tvorbe skladby, bol taký výnimočný, že sme ho tam nechali bez textu. Lenka v ňom doslova čaruje so svojím hlasom,“ prezradila Janka zákulisie nahrávania duetu.

Okrem spoločnej pesničky s Dusilovou majú nepochybne svoje miesto na albume aj ďalšie dva duety, a to s Robom Opatovským a s Romanom „Galom“ Galvánkom z kapely O.B.D.

„Spolupráca s Robom bola veľmi príjemná. Robo je absolútny profík, všetko dal ako sa hovorí na „prvú“. V jeho hlase cítiť atmosféru, ktorú práve táto pieseň potrebovala,“ povedala Janka.

Skladbu s Lenkou Dusilovou otextoval Roman „Galo“ Galvánek z kapely O.B.D. „Práve pri tejto spolupráci sme sa s Galom veľmi skamarátili. Mali sme pieseň, do ktorej sa mi hodil jeho hlas, tak som ho oslovila a Galo súhlasil. Môžem prezradiť, že nahrávanie tejto pesničky bol jeden veľký žúr,“ dodala Janka so smiechom.
Okrem spevákov si kapela na nahrávanie pozvala množstvo výborných inštrumentalistov.
V pesničkách – Tajný plán, Na slzách, Sexi Jazz a Veľa je tak málo môžete počuť známeho saxofonistu Mária „Gapa“ Garberu.

Ďalší hostia, ktorí sa predstavili na novom albume Mukatada, sú Róbert Ragan ml. – kontrabas, Maroš Hanzely – klarinet, basklarinet, Andrej Sontág – trumpeta, Stanislava Zobalová – violončelo, Michal Hudák – husle, viola, Martin Bukový – piano, Jozef Berk – perkusie, Martin Žiak – basová gitara, Lukáš Horanský – rap, Richard Bešťák – piano, Lukáš Kubičina – bicie a Miroslava Šimuneková – el. gitara.

Basovú gitaru do všetkých skladieb nahral dlhoročný člen Mukatada Braňo Podkonický.

Tracklist:
1. Tajný plán
2. Divá túžba
3. Vône
4. Do vody
5. Na slzách
6. Sexi Jazz
7. Veľa je tak málo
8. Ty si stále so mnou
9. Líščie údolie – feat. Lenka Dusilová
10. Zbabelá – feat. Lukáš Horanský
11. Najvyšší čas
12. Hladina – feat. Robo Opatovský
13. Len môj
14. Nebo a vzduch – feat. Roman „Galo“ Galvánek

Mukatado digipack.indd

Zdroj: Andrea Pivarčiová