Prvý singel z nového Mukatada je vonku: Vypočujte si podmanivú skladbu Do vody!

Kapela MUKATADO predstavila prvý singel zo svojho druhého štúdiového albumu Iba láska. Skladba s názvom „Do vody“ je iná, ako doterajšia tvorba Mukatada. Pesnička má ľudový text, ľudový hudobný motív a určite by ste ju mali počuť!

Banskobystrická skupina MUKATADO začiatkom novembra vydala CD Iba láska. Kapela novým albumom ukázala, že sa nebráni experimentom a má rada rôzne hudobné žánre. Absolútnym dôkazom žánrovej pestrosti je ich prvý singel Do vody, ktorý zverejnila na internete.

05

„Pesnička „Do vody“ má zvláštnu atmosféru. Aj pri texte, aj pri melódii sme sa inšpirovali ľudovými vplyvmi. Keď ju počuli naši známi, mala veľký úspech. Všetci sa zhodli, že je výnimočná a musím sa priznať, že aj pre mňa má silnú emóciu,“ skonštatovala speváčka Janka Kozáková.

Janka je zároveň autorkou hudby tejto skladby, text k novému singlu napísala Janka spolu s gitaristom a producentom Peťom Dobríkom.

Na aktuálnej hudobnej novinke Mukatada môžete nájsť 14 žánrovo pomerne pestrých skladieb so slovenskými textami. Na novom albume Mukatado spolupracovali s českou a slovenskou hudobnou špičkou. Hosťami bola Lenka DusilováRobo OpatovskýMartin Valihora či Roman „Galo“ Galvánek.

Janka Kozáková sa na všetkých pesničkách podieľala ako hudobná skladateľka, na duete „Líščie údolie“ hudbu zložila spolu s Lenkou Dusilovou. Veľký dôraz kapela kládla aj na texty. Okrem členov Mukatada Janky Kozákovej a Peťa Dobríka texty napísali aj Oľga Záblacká, Alexandra Okálová, Vlado Krausz, Roman „Galo“ Galvánek a Lukáš Horanský.

Produkciu, aranžmány pesničiek, mixáž aj mastering CD má na svedomí známy producent a zvukový režisér Peťo Dobrík, ktorý je zároveň gitaristom Mukatada.

Album Iba láska kapela nahrávala vo svojom štúdiu PJ SOUND STUDIO v Banskej Bystrici. Viac informácií sa dozviete aj na www.nahravaciestudio.sk.

Zdroj: Mukatado