Na Junior Boys pripravia bratislavské publikum The Uniques!

V stredu, 3. augusta, privíta Wilsonic svojich priaznivcov v kultúrnom centre Dunaj na koncerte kanadských Junior Boys. Atmosféru pred ich vystúpením “zahustia” slovenskí The Uniques.

Čo majú spoločné The Uniques a Junior Boys? Spájanie elektroniky s indie? Umenie napísať chytľavú melódiu? Iste. No bez potreby vàtať sa v detailoch môžeme za spoločný menovateľ s pokojným svedomím vyhlásiť pop. Nie však pop v podobe nenáročného stredného prúdu, ale v zmysle nadžánru, ktorý si z tých ostatných vyberá to najlepšie a aj keď jeho prvoradou úlohou je baviť, robí to vkusne, s prehľadom a noblesou.

Prvá polovica roku 2011 bola pre Pištu Kráľoviča, Pavla Javorníka a Mira Tuchyňu mimoriadne úspešná. V januári ich do holandského Groningenu vyslal Wilsonic, aby sa predviedli na festivalovej konferencii Eurosonic-Noorderslag, kde prakticky vzniká line-up väčšiny európskych festivalov. Vo februári získali domácu cenu kritikov za najlepší album roka v ankete Rádia_FM, Radiohead awards.

The Uniques odštartovali svoju raketovú kariéru v roku 2007 singlom Get Your Point, ktorého obľube sa v hitparádach slovenských a českých rádií mohli rovnať len tie najväčšie mená hudobnej scény. Vďaka vynikajúcemu minuloročnému debutovému albumu From the Dust si ich všimli vo vydavateľstve Pale music, a teda sa ich druhým domovom stalo hlavné mesto hudby – Berlín.

Podľa Pištových slov sa The Uniques na spoločný koncert s Junior Boys veľmi tešia: “Zlúčenie matematicky vyrovnanej, ale za to hopsavej elektroniky a sviežeho hlasu Jeremyho Greenspana robí z Junior Boys veľmi príjemný zážitok pre bežných poslucháčov ako aj tvrdých vyznávačov alternatívy. A momentálne mi fakt nenapadá lepšia kombinácia na horúcu augustovú noc, ako je spomínané duo na pódiu klubu ako je KC Dunaj.”

Vstupenky sú k dispozícii v online predpredaji na www.tixy.sk. Prvých 100 šťastlivcov ich získa za atraktívnych len 9 eur. Potom cena stúpne na ešte stále priateľských 11 eur. Na mieste budú stáť 13 eur. Ak chcete skúsiť šťastie a vstupenky vyhrať, počúvajte Rádio_FM.

Junior Boys vám prináša Wilsonic. Spojte sa s nami na Twitteri a Facebooku.

Wilsonic uvádza:
Junior Boys (Domino Recordings / CAN)
+ support
3. augusta 2011, 21:00
KC Dunaj, Nedbalova 3, 811 01 Bratislava
Predpredaj: 9 € (prvých 100) / 11 € –
Na mieste: 13 €

Zdroj: Wilsonic
Publikoval: Redakcia GREGI.NET