Na Fashion Show recyklovanej módy uvidíte krásne a zároveň ekologické modely vyrobené zo starých vecí!

Aj oblečenie a šperky z použitých materiálov môžu byť krásne! Presvedčia vás o tom mladí dizajnéri aj renomovaní návrhári na špecifickej módnej prehliadke. Na Fashion Show recyklovanej módy uvidíte modely vyrobené z použitého textilu a nepotrebných vecí. Príďte sa pozrieť, čo všetko sa dá urobiť zo starej rifľoviny alebo vrchnákov z fľašiek! Ukážu vám to aj návrhárka z Anglicka Sara Li-Chou Han, či slovenská dizajnérka kabeliek a šperkov Denisa Bizoňová. Netradičnú módnu šou bude moderovať Michal Sabo a zaspieva diva Anita Soul.  Ekologické odevy si môžete priamo na mieste vydražiť a urobiť tak dobrú vec. Výťažok z akcie pôjde rodinám v núdzi! Stretneme sa 22. apríla na Fashion Show recyklovanej módy v Rivers Clube na Tyršovom nábreží v Bratislave!

Staré rifle, vrchnáky od fliaš, či nepotrebné kusy oblečenia nemusia skončiť v odpadkoch, ak sa dostanú do rúk šikovných návrhárov. Vedia z nich vyčariť skutočné skvosty. Podobne ako dizajnérka kabeliek a šperkov Denisa Bizoňová, ktorej výtvory budete môcť obdivovať na Fashion Show recyklovanej módy.

„Nie som hlúpa, aby som verila, že niekoľko tisíc viečok, ktoré neskončia na skládke, zachráni svet. Ale milujem tie okamihy, keď sa z drobných hliníkových plieškov, ktoré ležia celé veky na zemi, vykľuje nádherná striebrolesklá vecička. Napríklad kabelky z použitých uzáverov z plechoviek moje kamarátky milujú,“ vraví  Denisa Bizoňová.

1888630_1538685049724296_4120400562962690851_n

Na Fashion Show recyklovanej módy uvidíte originálne slovenské aj zahraničné modely. Medzi nimi aj od Angličanky Sary Li-Chou Han, ktorá sa k navrhovaniu krásnych a zároveň ekologických modelov dostala na vysokej škole.

„Ak chceme žiť v spravodlivom svete a chceme zachovať zdravú planétu pre ďalšie generácie, musíme sa trochu inak správať. Jednou z ciest je recyklovanie. A aj recyklovanie módy. Viete, že tona second-handového oblečenia stojí približne 1160 eur a tona nového až neuveriteľných 17 tisíc? Pritom zo starých materiálov sa dajú vyrobiť naozaj sexi odevy,“ dodáva Sara Li-Chou Han.

Jedinečná módna prehliadka ukáže ako použitím starých materiálov vzniká nové oblečenie, ktoré šetrí životné prostredie. Projekt Resonance chce v spolupráci so študentmi Školy úžitkového výtvarníctva Josefa Vydru v Bratislave a renomovanými návrhármi presvedčiť, že stačí fantázia a vznikne niečo úžasné!

Aj vaše staré rifle vieme zmeniť na krásny odev. Do konca februára nám ľudia môžu nosiť oblečenie, o ktoré už nemajú záujem a venovať ho do projektu. Zbierame hlavne ženské oblečenie s dôrazom na rifľovinu, keďže tohtoročnou témou sú džínsy. Stačí sa ozvať mailom. Vlani sa vyzbieralo obrovské množstvo šiat, potvrdilo sa, že takmer každý z nás ma kdesi v byte, pivnici, či na povale zabalené tašky nepotrebných šiat, “ hovorí  spoluzakladateľka Resonance Zuzana Aichová.

11133727_1568395676753233_4383567038053927573_n

Fashion Show recyklovanej módy bude moderovať Michal Sabo, ktorý je veľkým fanúšikom módy. Záujemcovia si budú môcť modely vydražiť a podporiť tak dobrú vec. Výťažok pôjde rodinám v núdzi. Na prehliadke vystúpi diva Anita Soul a hostia to potom roztočia na módnej afterparty. Jedinečná Fashion Show na Dunaji s výhľadom na Bratislavu bude 22. apríla v Rivers Club na Tyršovom nábreží v Bratislave. Lístky si môžete kúpiť v sieti predpredaj.sk na https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/6097/fashion-show-recyklovanej-mody

12342783_1657268187865981_3352801876078427607_n

Zdroj: PROPAGANDA HOUSE