Ďalšie hviezde meno sa pridalo k Fashion show recyklovanej módy, projekt podporil aj Lukáš Kimlička!

Jeden z najuznávanejších slovenských návrhárov Lukáš Kimlička sa pridal k Fashion Show recyklovanej módy! K téme má totiž blízko, použité modely prerábal už na strednej škole. Talentovaný umelec sa pri tvorbe každého svojho modelu snaží neplytvať materiálom. Módne trendy sú síce preňho zaujímavé, no nepodriaďuje sa im. Cieľom organizátorov Fashion Show recyklovanej módy je presvedčiť, že k tomu, aby sme boli trendy, nepotrebujeme vždy najnovšiu módnu kolekciu. Návštevníci uvidia originálne slovenské aj zahraničné modely vyrobené z použitého textilu a oblečenia. Okrem Lukáša Kimličku nechá pre „Fashion Show recyklovanej módy“ prerobiť svoje modely aj Lýdia Eckhard. Nenechajte si ujsť jedinečnú módnu prehliadku. 22. apríla v Rivers Club na Tyršovom nábreží si niektoré modely môžete aj zakúpiť. Výťažok z akcie pôjde na charitu.

Módny návrhár, vizážista, stylista a fotograf Lukáš Kimlička podporil projekt Fashion Show recyklovanej módy. Je totiž presvedčený, že staré odevy netreba vyhadzovať, pretože sa z nich ešte dá vytvoriť niečo krásne!

1888630_1538685049724296_4120400562962690851_n

„Po prvý krát som prišiel do kontaktu s recyklovanou módou počas štúdia na odevnej priemyslovke v Trenčíne. Ako študent som nemal financií nazvyš a bavilo ma nakupovať v secondhandoch zaujímavé kúsky, ktoré som potom pretváral do novej podoby. Fascinovala ma hlavne tá myšlienka, že som k vytvoreniu „svojich“ modelov použil modely, ktoré vytvoril niekto iný. Nebolo to o tom, že by som sa podpísal pod niečo, čo som nevytvoril, ale to bolo skôr o tom, že som jednotlivé kusy oblečenia rozoberal a dával dokopy z viacerých kusov. Keď sa tak nad tým zamyslím, tak to v podstate bola tímová práca, aj keď som na tom pracoval sám,“ vraví s úsmevom Lukáš Kimlička.

Slovenský módny multitalent si uvedomuje, že plytvanie zdrojmi je obrovským problémom súčasnosti. Sám sa snaží byť pri tvorbe šetrný.

11133727_1568395676753233_4383567038053927573_n

„Je to hlavne z ekonomického hľadiska. Šijem z pomerne drahých materiálov a zbytočné plytvanie ním by pre mňa bolo barbarstvom. Dokážem zužitkovať každý centimeter. Preto si niektoré zvyšky odkladám a po čase sa k nim vraciam, aby som ich využil pri ďalšej tvorbe. Módne trendy síce sledujem, ale nejako výrazne ma neovplyvňujú. Idem si svojou vlastnou cestou,“ dodáva Lukáš Kimlička.

Fashion Show recyklovanej módy má okrem iného ukázať, že k tomu, aby sme boli trendy, nepotrebujeme vždy najnovšiu módnu kolekciu. Organizátori z Resonance sú ekologicky zameraní. Projektom chcú prispieť k tomu, aby sme ani v oblasti módy zbytočne neplytvali.

„Sme veľmi radi, že náš projekt oslovil aj také osobnosti ako je Lukáš Kimlička. Evidentne je nás mnoho, ktorým nie je ľahostajné, v akom  stave zanecháme planétu svojim deťom. Návštevníkov módnej prehliadky chceme presvedčiť, že aj zdanlivo nepotrebné kusy oblečenia sa dajú prebrať opäť k životu zapojením fantázie a šikovných tvorivých rúk,“ uzavrela organizátorka Fashion Show recyklovanej módy Zuzana Aichová.

Jedinečná „Fashion Show recyklovanej módy“ na Dunaji bude 22. apríla v Rivers Club na Tyršovom nábreží. Svoje modely pre ňu nechala prerobiť aj Lýdia Eckhardt, vlastnú recyklovanú tvorbu predvedie i návrhárka z Anglicka Sara Li-Chou Han. Okrem modelov z dielne slovenských aj zahraničných návrhárov návštevníci na netradičnej módnej prehliadke uvidia aj krásne šperky z recyklovaných materiálov od uznávaných dizajnérov. Šou bude moderovať Michal Sabo, vystúpi na nej aj diva Anita Soul. Záujemcovia si budú môcť modely vydražiť a podporiť tak dobrú vec. Výťažok pôjde rodinám v núdzi. Lístky si dajú kúpiť v sieti predpredaj.sk na https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/6097/fashion-show-recyklovanej-mody

Zdroj: PROPAGANDA HOUSE