Michelinský šéfkuchár Pavel Pospíšil bude hviezdou Karlovského gastrofestivalu!

Máte radi nové jedlá a regionálne kulinárske vychytávky? Ak áno, nenechajte si ujsť 7. ročník jedinečného Karlovského gastrofestivalu so známym michelinským kuchárom, Pavlom Pospíšilom!

Sviatok všetkých labužníkov a milovníkov valašských špecialít môžete osláviť 2. – 4. októbra 2015 v krásnom prostredí Beskýd, len pár kilometrov od slovenských hraníc. Okrem vynikajúcich miestnych špecialít z rúk vychytených kuchárov vás čakajú kulinárske lahôdky na medzinárodnom farmárskom trhu, súťaže o najlepší frgál a najlepšiu klobásu, či jedinečná frgálová manufaktúra pre deti aj dospelých. Na unikátny Karlovský gastrofestival nezabudnete vďaka 14-tim gastro zastávkam s kuchárskou šou v podaní vychytených majstrov kuchyne, remeselnému jarmoku či množstva vynikajúcej hudby a  atrakcií. Navyše vstup na Karlovský gastrofestival je zdarma! Pavel Pospíšil sa na gastrofestival veľmi teší. Gastronomické festivaly sú podľa známeho kuchára dôležité pre rozvoj kvalitnej gastronómie a kultúry stravovania národa.

Sviatok všetkých labužníkov a milovníkov valašskej kuchyne a ďalších regionálnych špecialít prináša Karlovský gastrofestival! Jedinečná gastronomická udalosť sa uskutoční v krásnom prostredí u našich susedov, vo Veľkých Karloviciach v Beskydách už 2. – 4.októbra.

VALACHY slivovice

Veľkým lákadlom a každoročnou tradíciou sú  galavečere s kuchármi miestnych hotelov Lanterna a Horal, ktoré sú známe vynikajúcou regionálnou kuchyňou v modernom prevedení. Aj na 7. ročníku Karlovského gastrofestvivalu predvedie svoje kulinárske umenie hosťujúci kuchár s michelinskou hviezdou. Nenechajte si ujsť na Slovensku dobre známeho šéfkuchára Pavla Pospíšila.  Počas Karlovského gastrofestivalu bude Pavel Pospíšil „úradovať“ v Spa hoteli Lanterna, kde si pre hostí pripraví sobotnú michelinskú galavečeru a nedeľný michelinský obed.

„Situácia sa za posledných päť rokov viditeľne zlepšila a kultúra jedla sa konečne vracia medzi ľudí. Karlovský gastrofestival a iné gastronomické festivaly v republike sú dôležité akcie na podporu rozvoja kvalitnej gastronómie a kultúry stravovania národa. Na Karlovskom gastrofestivale predstavím návštevníkom pár jedál, ktoré preslávili moju reštauráciu, samozrejme s ohľadom na sezónu. V nedeľu pripravím klasický nedeľný obed. Nebude to však bravčové, sviečková ani rezeň. V okolí Veľkých Karlovíc som bol naposledy asi pred rokom, keď som prechádzal Rožnovom na Slovensko. Je to krásny kraj s úžasnou prírodou. Teším sa, že tam strávim pár pekných dní,“ prezradil s radosťou Pavel Pospíšil, renomovaný gastronomický odborník a historicky prvý Čech, ktorý získal najvyššie ocenenie v gastronómii – michelinsku hviezdu.

Vychutnajte si najlepšie regionálne špeciality kuchárov miestnych hotelov, penziónov a reštaurácií z karloveckého údolia Léskové. Medzi 14-timi gastro zástavkami si môžete užiť prechádzku v krásnej prírode Beskýd na cyklotrase Bečva, na ktorej vám zaručene vytrávi. Vyskúšať môžete aj cestu vláčikom, konským povozom či historickým autobusom. Navyše vstup na Karlovský gastrofestival je zdarma!

krajina1

Okrem špecialít miestnych kuchárov sú pripravené sprievodné programy ako napríklad:
– medzinárodný farmársky trh plný poctivých domácich produktov za účasti výrobcov z Českej republiky, Slovenska či Maďarska.  V ponuke nájdete frgály a ďalšie regionálne pečivo, syry, mäsové výrobky, ale tiež zeleninu, mušty, korenie, sirupy, domáce marmelády, medové produkty a ďalšie produkty,
– súťaž o najlepší frgál, pri ktorej porota aj diváci ochutnávajú a hodnotia desiatky typických valašských koláčov od profesionálov i domácich pekáriek. Ide o jedinú súťaž svojho druhu v ČR,
– jedinečná frgálová manufaktúra – kulinárska dielňa, kde si môžu deti i dospelí pod vedením profesionálnych pekáriek vyskúšať výrobu valašských frgálov a odviesť si ich ako štýlový suvenír domov,
– súťaž o najlepšiu klobásu,
– kuchárske šou s majstrami –  kuchármi
– remeselný jarmok
– hudobné vystúpenia a posedenia s ľudovou muzikou, barmanské večery a množstvo zábavy a atrakcií pre deti.

Návštevnosť Karlovského gastrofestivalu každým rokom rastie. Minulý ročník navštívilo unikátnu gastronomickú udalosť až 29 000 ľudí. Festival si získal obľubu u verejnosti aj renomé u odborníkov. Cieľom Karlovského gastrofestivalu je zviditeľniť regionálnych výrobcov a tradičnú valašskú kuchyňu ku ktorej neodmysliteľné patrí napr. kyselica, halušky, frgál či slivovica. Viac informácii nájdete na www.karlovskygastrofestival.czwww.valachy.cz

Zdroj: PR.Konektor s.r.o.