Festival Aróma v Trenčíne sa postará o nezabudnuteľné gastronomické zážitky!

Uznávaní odborníci na gastronómiu a top kuchári z celého Slovenska sa čoskoro stretnú v Trenčíne. Súčasťou festivalu bude okrem prezentácie vystavovateľov a ich kvalitných produktov aj bohatý program – ukážky varenia, súťaže, ochutnávky, aktivity pre deti a hudobné vystúpenie Anky Repkovej. Aróma je podujatie plné vôní, chutí a zážitkov. Uskutoční sa 7. – 8. septembra 2018 pri OC Tesco Trenčín, vždy od 10.00 h do 20.00 h. Vstup je voľný.

Dvojdňový program poteší tých, ktorí si radi vychutnajú lahodné jedlá a nápoje, ale aj tých, ktorí radi varia a nechávajú sa inšpirovať. Pozvanie prijali uznávaní šéfkuchári a odborníci na čokolády, dezerty, kávy, čaje, vína i pivné špeciály.

Päťnásobný držiteľ ocenenia TREND TOP šéfkuchár Michal Škorec predvedie na Festivale Aróma ukážky modernej slovenskej kuchyne založenej na tradíciách. O tom, ako zahraničné vplyvy pôsobia na našu kuchyňu, porozpráva Vladimír Lokšík, viceprezident Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov. Eva Polomská, jediná žena v zozname TOP 20 slovenských šéfkuchárov podľa bedekra Gurmán na Slovensku, prinesie do Trenčína vôňu talianskych špecialít. Úspešnou cestou za naplnením svojho sna nás prevedie Martina Grňová, víťazka súťaže MasterChef 2016 a majiteľka značky Mandlove.

Chuťové poháriky návštevníkov poteší slovenský výrobca svetovo oceňovanej čokolády Lyra. Vzniká pod vedením Karola Stýbla, jedného zo štyroch ľudí na svete s prestížnym titulom Fino de Aroma Master Chef Chocolatier.

S najnovšími poznatkami v oblasti kávovníkového zrna a kávy sa podelí renomovaná inštitúcia Academy of Coffee. Festival Aróma vďaka nej zažije Latte Art Show, ktorá dá záujemcom príležitosť predviesť svoje zručnosti v kreslení mliečnou penou do kávy. Vyžrebovaný súťažiaci po ukončení celoslovenskej Latte Art Show získa unikátnu možnosť vycestovať na kávovníkovú plantáž do Brazílie.

Len málo Slovákov má o čaji také vedomosti ako manželia Alenka a Vladimír Ondejčíkovci. Ich Čajovňa dobrých ľudí k nám prináša od roku 1990 kvalitné čaje z najznámejších plantáží. Na študijno-obchodných cestách do Ázie zabezpečujú nielen ich čerstvý dovoz, ale aj získavanie materiálov na pútavé prednášky.

Svojím hudobným vystúpením oživí Festival Aróma speváčka, skladateľka, textárka a hlasová koučka Anka Repková. Pripravené budú aj aktivity pre najmenších, zabaviť sa môžu v tematickom detskom kútiku.

Organizátorom akcie je eventová agentúra PROMOLINE, akciu podporili spoločnosť Zepelin a Trenčiansky samosprávny kraj.

Podrobnejšie informácie nájdete na www.aromafestival.sk a www.facebook.com/festival.AROMA/

Zdroj:TS