Martin Císar, Paulie Garand a DJ Wich sa spojili v skladbe Nic víc.

Český rapper Paulie Garand a producent DJ Wich predstavujú príjemnú novinku Nic víc, v ktorej sa spojili s úspešným slovenským spevákom Martinom Císarom. „Som rád, že môžem byť súčasťou tejto spolupráce. Paulie Garand a DJ Wich sú pre mňa výrazné mená. Mám pred nimi obrovský rešpekt, práve preto som sa na túto prácu veľmi tešil,“ vyznáva sa Martin.

Pieseň je zároveň prvým singlom z pripravovaného spoločného albumu Paulieho Garanda a DJ-a Wicha, ktorý by mal uzrieť svetlo sveta 20. mája. Skladba Nic víc bola pritom symbolicky nahratá ako prvá z celej štúdiovky.

Umelci v piesni vyznávajú svoje pocity súvisiace s hudbou a s ich kariérou. „Nový singel, rovnako ako celý album, bude nie len sondou do svedomia našej generácie, ale tiež do môjho vlastného svedomia. U mňa netreba hľadať ‘macho‘ prístup, ale sebareflexiu,“ hovorí Paulie.

S myšlienkou skladby sa Martin podľa vlastných slov okamžite stotožnil a zhrnul ju vo svojom refréne. Demoverziu piesne naspieval ešte v Bostone, v Prahe ju nahrali spoločne až o niekoľko mesiacov neskôr. „Teším sa z tohto počinu a som zvedavý na celý ten album. Myslím, že to bude silné,“ podotýka Martin.

Autentický videoklip, v ktorom účinkujú všetci traja autori piesne, vznikol, tak ako samotná nahrávka, v Prahe. Interpreti ho nakrútili v spolupráci s partičkou Forward Creatives. Vo videoklipe vystupuje aj Garandova priateľka, slovenská speváčka Alžbeta Ferencová známa aj pod umeleckým menom Zea. 

Paulie Garand, vlastným menom Pavel Harant, je český rapper a producent, ktorý vydal od roku 2010 šesť štúdiových albumov (Harant, V hlavní roli, Molo, Boomerang, Nirvana, DANK). Spolu s rapperom Lipom vytvoril projekt BPM (Básníci před mikrofonem), v rámci ktorého vznikli albumy Slova (2007) a Horizonty (2009). Spoločne získali tiež cenu Akadémie populárnej hudby v kategórii Hip Hop a RnB. Medzi Garandove najznámejšie skladby patria Molo, La Familia, Boomerang, Tuláci, Hladina, Pavučina lží, L.B.C., Play či Návraty.

DJ Wich, vlastným menom Tomáš Pechlák, je hudobný producent a DJ pôsobiaci v Česku a na Slovensku najmä na hip-hopovej scéne. Dídžejingu sa začal venovať v roku 1998. Za sebou má projekt Indy & Wich a niekoľko spoluprác s rapperom LA4. V roku 2002 vydal album My 3. O štyri roky neskôr bol s albumom Hádej kdo… nominovaný na cenu Anděl. V roku 2007 vyšla štúdiovka The Chronicles of Nomad v spolupráci s americkým rapperom Nironicom a rok na to uzrela svetlo sveta jeho producentská nahrávka The Golden Touch, na ktorej sa objavili zahraniční hostia ako Lil Wayne, Talib Kweli, hip-hopové duo M.O.P., Kurupt, Raekwon a ďalší. Jeho produkcie si obľúbili mnohí českí i slovenskí rapperi, ktorí s ním často spolupracujú na svojich albumoch. Na konte má tiež hudbu k filmom Gympl (2007) a Ulovit miliardáře (2009).

https://pauliegarand.cz
http://bit.ly/martin_cisar 

Informácie poskytla Michelle Kristová z umeleckej agentúry Stella Production
Autor foto: David Sklenář