Ľudové mladistvá a Floex v júni otvoria bratislavské koncertné leto.

Po dlhých mesiacoch čakania si, zdá sa, opäť užijeme hudbu tak, ako ju máme najradšej – naživo. Bratislavské koncertné leto odštartuje séria vystúpení slovenských a českých interpretov, ktoré dali dokopy promotéri z Dobrého výberu. Od 23. do 30. júna 2021 sa ukážu na troch miestach: v Novej Cvernovke, Majestic Music Clube (MMC) a Sundecku na Dunaji.

Vo štvrtok 24. júna si letný návrat na koncertné pódia užije skupina Ľudové mladistvá, víťazi mladých talentov Bratislavských jazzových dní či Objav roka na Radio_Head Awards. Projekt skladateľa a klaviristu Martina „Majla“ Štefánika, ktorý umne kombinuje džez s folklórom, je veľkým hudobným chameleónom. Veď kto iný má za sebou vystúpenia so sláčikovým kvartetom, s dvoma bubeníkmi, ale aj rapperom Strapom. Uvidíme, čo si pre nás pripraví tentoraz – pod šírym nebom v Park de Palma v areáli Novej Cvernovky.

Predkapelou bude české-slovenské trio Treepop, ktoré tvorí Vojtěch Drnek, Richard Šanda a Michal Šelep (Zuzana Mikulcová, Andrej Šeban, Peter Lipa) s žánrovým presahom od džezu cez vážnu hudbu až po voľnú improvizáciu. V Cvernovke predstavia aj kúsky z debutového albumu, ktorý nahrali v SONO records a ktorý vyjde už v septembri.

Súčasťou otvárania leta s Dobrým výberom bude aj vystúpenie Tomáša Dvořáka alias Floexa (Mercury KX, Minority Records), ktorý je na scéne už viac ako 20 rokov. Český klarinetista, skladateľ, producent a multimediálny umelec sa predstaví 28. júna v Majestic Music Clube (MMC). Floex vo svojej tvorbe prepája elektronickú a akustickú hudbu do svojskej atmosférickej podoby. V poslednom čase je známy najmä aj ako autor hudby do hier (Machinarium, Pilgrims, Papetura). V slovenskej metropole sa predvedie s kapelou, ktorú s ním tvoria speváčka Sára Vondrášková (Never Sol) a robot Josef z Machinaria.

O Floexov support sa postará východoslovenský projekt Kvaskova. Ten zaujal debutovým albumom Papierový drak, na ktorom temné a melancholické hudobné plochy striedajú energické pasáže s baladickým nádychom. Sugestívny prejav skupiny zdôrazňuje speváčka rusínskeho pôvodu svojim podmanivým hlasom.Kvaskova svoj debut ešte poriadne predstaviť nestihla, album pokrstila len v medzikaranténnom období v septembri 2020 v Prešove, a tak je najvyšší čas obísť s nim pódiá po celom Slovensku.

Kapacita vystúpení bude vzhľadom na miesta konania a pandemické opatrenia obmedzená, lístky preto kupujte v predstihu na www.tootoot.fm. Zároveň platí, že ich cena bude postupne rásť. Aktuálne informácie nájdete vždy na FB eventoch a sociálnych sieťach Dobrého výberu. Podujatia z verejných zdrojov finančne podporil Fond na podporu umenia a SOZA.   

www.facebook.com/dobryvyber /
www.instagram.com/dobryvyber/
https://www.facebook.com/events/156159926426751
https://www.facebook.com/events/4084595388328178/

Zdroj: TS