Letný Dunaj!

Kultúrne leto je v plnom prúde a preto ani v KC Dunaj nechýbajú akcie, ktoré potešia väčšinu z vás. V stredu 13.júla privítame spolu s vami argentínsku desaťčlennú skupinu Karamelo Santo, ktorá odohrá nefalšovanú latinskoamerickú fiestu, amalgám štýlov ska, punk, reggae, cumbia, salsa a latin-rock. V nedeľu sa predstaví švajčiarko – austrálsko – maďarský projekt JINX 103 – dynamické duo brilantných tanečníkov, ktoré mieša rytmy a rituály so súčasným tancom, pričom využíva telo ako bicie a vytvára tak hudobný tanečný pôžitok.

Nabiehame na letný hudobný bar, kde vám počas celého leta vo štvrtok, piatok a sobotu ponúkne známych slovenských DJs, ktorý budú hrať kvalitnú urban music. Dunaj Bar je otvorený každý deň od 16:00, kde sú pripravené špeciality v podobe piatkového a sobotňajšieho grilovania na terase. Okrem toho od stredy 13. júla začíname s pivným seriálom – každé dva týždne budeme pre vás čapovať rôzne pivá prevažne z domácich a rodinných pivovarov. Začíname pivom Velen od Čiernej hory.    


13.7.2011, 20:00 Karamelo Santo (ARG), Vstupné 7 € predpredaj Dr.Horák, tixy.sk / 10 € na mieste
Karamelo Santo je najznámejším argentískym exportným artiklom – desať hudobníkov na pódiu vytvára nefalšovanú latinskoamerickú fiestu, amalgám štýlov ska, punk, reggae, cumbia, salsa a latin-rock. O afterparty sa postará Malalata Sound System, rezident Balkan Beats nocí v KC Dunaj. Karamelo Santo funguje už od roku 1988, na začiatku ešte pod názvom Perfectos Idiotas. Na svetovú scénu sa dostali vďaka spevákovi, ktorý ich angažoval ako predkapelu a hosťoval aj na štvrtom albume Los Guachos. Manu Chao tým pomohol nielen tejto bande, ale aj rozšíreniu cumbie – Karamelo Santo bola prvá kapela, ktorá tento štýl priniesla na európske pódiá.
Tohtoročná európska šnúra Karamelo Santo sa koná v júni a v júli – v rámci nej sa prvýkrát dostane táto legendárna kapela aj do Bratislavy.

17.7.2011, 19:00 JINX 103, Vstupné 2 €
Švajčiarko – austrálsko – maďarský projekt JINX 103.Dynamické duo brilantných tanečníkov, ktoré mieša rytmy a rituály so súčasným tancom, pričom využíva telo ako bicie a vytvára tak hudobný tanečný pôžitok. József Trefeli a Gábor Varga žijú a tvoria vo Švajčiarsku. Ich životopisy sú nabité úspechmi. Precestovali celý svet s poprednými európskymi tanečnými skupinami a po prvý raz spojili sily a vytvorili JINX 103, chytľavý tanec plný prekvapení.Diváci sedia počas predstavenia okolo javiska, čím majú prvotriedny prístup obrovskej dávke energie tohto dua, ktoré si získa každého svojou virtuóznou tanečnou technikou a rytmickou muzikalitou, čo oceňuje aj umelecká kritika.

Hranie v Bare~ 14.7.2011, 21:00 michael priest & bad mojo, Vstupné 1 €
BAD MOJO – jeho sound sa nesie na pomedzí štýlov bassline, fidget, electro house, dubstep, global bass a UK funky. Remixoval The Uniques, Čisté Tvary a anglického DJa Tuca, na konte má debutové EP „Late Introduction“.
MICHAEL PRIEST – promotér Hochspannung! parties. Jeho sety sú plné hlbokých a zvlnených basov v štýle súčasného klubového zvuku UK funky, tropical bass, electro, fidget či dubstep. Zakaždým sa snaží priniesť to najčerstvejšie, čo sa pohybujem medzi 130 – 140 BPM.

15.7.2011, 21:00 bobsan & ricki fitz, Vstupné 1 €
Piatkový bar v podaní bobsan & ricki fitz

16.7.2011, 21:00 emonoizboyz DJs, Vstupné 1 €
Sobotňajší bar v podaní emonoizboyz DJs

Zdroj: KC Dunaj
Publikoval: Redakcia GREGI.NET