KRISTINA TRAN POKRSTILA NOVÉ EP „TRANSMISSION“ NETRADIČNE GUMENÝMI MEDVEDÍKMI!

Meno Kristíny Tran nie je na hudobnej scéne žiadnou novinkou. Spolupracovala s takými menami ako Majk Spirit, Separ, či Addis. „Práve nedávno, počas pandémie, sa mi podarilo vydať EP Transmission, na ktorom je sedem nových songov, z ktorých niektoré už dostali aj svoj vizuál,“ vraví Kika, ktorá tento svoj nový hudobný počin stihla už pokrstiť koncom augusta! Svoje nové EP Transmission, ktoré vzniklo počas pandémie totiž nestihla pokrstiť, len virtuálne titulnou skladbou k EP – Karmageddon.

Ten poukazoval na závažnú problematiku našej Zeme, preto aj samotný experimentálny klip bol o čosi vážnejší nielen textovo, ale aj vizuálovo. Ďalšia skladba T.K.K.T. / / z projektu bola zasa úplným opakom a už od začiatku melodickej linky je viac tanečná ako piesne predtým.  Išlo vtedy už o tretiu hudobnú záležitosť v poradí z vydaného EP Transmission, čo dostala svoj videoklip. Všetky skladby z EP vznikla produkčne pod vedením Mateja „LilMax“ Mikloša. Slávnostný krst spojený s jej koncertom sa konal na terase jednej z lodí na Dunaji s nádhernou panorámou na celé mesto. Podporiť ju prišlo viacero umelcov a Kika spoločne s kapelou odohrala nové skladby aj naživo. „Celé EP je vlastne súhrn žánrov, ktoré sa mi páčia a ovplyvňovali ma počas celého života. Preto tam nájdete napríklad aj pesničku v štýle 80. rokov, ktorá mi pripomína moje rokenrolové detstvo,“ hovorí Kika, ktorá kedysi profesionálne tancovala práve tento tanečný štýl. Druhá štúdiová nahrávka exotickej krásky s vietnamskými koreňmi obsahuje sedem piesní a okrem samotnej speváčky nájdete na EP aj dva mužské hlasy, a to spevákov Tomyho Kottyho a Dana Kapitána. Obaja si s ňou na krste spoločne zaspievali a Tomy Kotty sa zhostil zároveň úlohy krstného otca.

Namiesto obligátneho šampanského zvolili na krst Kristínine obľúbené gumové medvedíky, ktoré sú vraj jej závislosťou a vždy nosí aspoň dva balíčky so sebou v kabelke. Okrem originálneho nápadu s krstením cukríkmi bol veľmi originálny aj nosič z dielne multižánrovej platformy Ruka Hore, na ktorom Kika svoje EP vydala. Nenájdete ho totiž vo forme klasického CD, ale špeciálnej kartičky, ktorá pripomína platobnú kartu. Tá obsahuje unikátny kód na stiahnutie hudby. Údernú myšlienku speváčka podčiarkla aj na samotnom krste s jej nosnou skladbou EP Karmageddon, v ktorom textom aj vizuálom upozorňuje na dopady klimatickej krízy. „Nie je mi ľahostajné, ako bude naša Zem vyzerať o pár rokov, a preto som tiež využila svoj hlas a prostredníctvom pesničky prispela k zmene,“ vraví Kika, ktorú ku vzniku piesne inšpirovali iniciátori petície Klíma ťa potrebuje.

„…čo dáme von, stonásobne sa nám vráti späť…“

https://shop.rukahore.sk/kristinatran/balik-download-karta-tricko-transmission
INSTAGRAM –   https://www.instagram.com/kristinatran_music/                      
FACEBOOK –     https://www.facebook.com/kristinatranofficial/

Zdroj: PR/BRAND MANAŽÉR JANA TRELLOVÁ/RUKA HORE
Foto: Andrej Hrušovský, Helena Krivankova