Košická speváčka Veronika Rabada má nový klip..

Speváčka Veronika Rabada sa po 13 rokoch spievania v skupine Hrdza rozhodla rodnú skupinu opustiť. Spievanie pre ňu znamená v živote veľa, nechcela stratiť kontakt so spevom a ani so žánrom, ktorého je práve Hrdza reprezentantom na Slovensku.

Preto s manželom Romanom Šoltysom a bratom Peťom založila projekt Veronika Rabada a vykročila svojou vlastnou cestou. To, že si zvolila správny smer jej potvrdzuje poriadna vyťaženosť. Veronika odohrala množstvo koncertov – či so svojou kapelou, alebo s Kandráčovcami, má nový koncertný program, nových muzikantov v kapele a natočila svoj druhý klip, takže je toho naozaj dosť. Aj napriek týmto zmenám ostala Veronika verná svojmu obľúbenému ethno štýlu, ale ako hovorí, jej pesničky sú oproti tým čo spievala v Hrdzi iné, aj keď ten ľudový podtón tam stále je. „Líšia sa len trošičku. Ethno mi navždy učarovalo, ale tieto moje nové piesne sú viac tanečnejšie, rytmickejšie s moderným zvukom“ , vysvetľuje speváčka.

Veronika si už našla svoje miesto v slovenskom hudobnom mikrosvete, ktorý nedávno obohatila novou piesňou nazvanou Zabudni. Skladba vznikla v košickom štúdiu Klakson, jej autorkou je Veronika, o produkciu sa postaral Matúš Pavlík, bývalý člen Peter Bič. Pieseň má reálny základ. „Vracia sa ku koreňom, ktoré boli presadené. Zabudni je o živote môjho pradeda. On v medzivojnovom období odišiel do USA. Opustil svoju rodinu, ženu, dieťa a odcestoval s tým, že keď si zarobí, vráti sa domov. Všetko ale dopadlo celkom inak.“

Klip k tejto novinke natočil známy režisér Jaro „Jaris“ Vaľko, autor mnohých klipov pre Adama Ďuricu, Katku Koščovú, skupiny  Nocadeň, Peha, Komajota, ChikiLiki Tu – A, IMT Smile…. „Klip sme točili vo veľmi profesionálnom ateliéri FAC v Prešove. Spolupráca s Jarisom bola fantastická. Pracuje sa s ním veľmi dobre, do človeka vlieva kopec svetla a radosti,veľa pozitivneho. O úpravu a líčenie sa postarala Veronika Stachová. Zaujímavosťou bol môj kostým. Opäť som ostala verná  modrotlači. Tentoraz som nadviazala spoluprácu s módnou návrharkou Mišenou Juhász, ktorá pracuje vyslovene len s týmto materiálom. Samozrejme zdrojom modrotlače je stále Matej Rabada z Dolného Kubína. Z modelov som bola nadšená a veľmi sa teším na ďalšie, ktoré pre mňa ešte pripraví“, prezrádza speváčka čosi aj zo zákulisia výroby klipu. Dodáva, že klip vznikal iba v ateliéri,takže všetko to okolo je Jarisova tvrdá práca za počítačom a hranie sa s efektmi. 

Veroniku a jej kapelu uvidia fanúšikovia najbližšie 28. 4.2017 v Michalovciach na 17. Jarných trhoch, 6. 5. 2017 otvorí sezónu na Spišskom hrade, v máji zaspieva aj na odovzdávaní cien Zlatý Amos ktorý neskôr odvysiela RTVS a 20. 5. 2017 ju uvidia Košičania na Pivnom festivale pred OC Galéria. Okrem toho bude mať mnoho ďalších koncertov, o ktorých informuje na svojej stránke rabada.sk

Natália Novotná