Koncert Prago Union obohatí slam poetry!

Pred koncertom slam poetry a na záver DJ-ská party s Beyuzom, Katom a Marom – to je sprievodný program vystúpenia hiphopovej party Prago Union, ktoré sa uskutoční túto nedeľu v bratislavskom Kultúrnom centre Dunaj. Pred hlavnou hviezdou večera budú svoju dych vyrážajúcu poéziu recitovať okrem iných aj známi slammeri Palo Čejka a Bruce Lee a možnosť predstaviť svoj podrezaný jazyk budú mať aj záujemcovia z publika.

Prago Union sú v hiphope netradičným fenoménom, keďže namiesto tradičného hiphopového chvastania a kaličenia nepriateľa sa skôr prezentujú vtipnými metaforami a slovnými hračkami zasadenými do beatov okorenených jazzom. Renomovaný český týždenník Respekt zaradil nedávno lídra Prago Union Kata do „línie slovných majstrov typu Suchý a Šlitr“ a označuje ho za „najschopnejšieho lyrika českého hiphopu“.

Kato sa stal známym už začiatkom 90. rokov ako Deph z legendárnej českej porevolučnej hiphopovej party Chaozz, Prago Union založil v roku 2002 spolu s ďalším bývalým členom Chaozzu DJ-om Skuplo. Do Bratislavy privezú Prago Union kompletnú živú kapelu v zložení bicie, basa, gitara, saxofón a flauta a predstavia okrem iného aj svoj nový album V barvách.

Predpredaj vstupeniek na koncert Prago Union prebieha výlučne prostredníctvom internetovej stránky www.orepole.sk. Lístky sa dajú kúpiť v predpredaji za 10 eur, na mieste bude vstupné o dve eurá drahšie.

Zdroj: Agentúra Ore Pole
Publikoval: Redakcia GREGI.NET