KC Dunaj: Čo vás ešte čaká tento mesiac?

V posledný júnový týždeň pokračujeme po úspešnej aprílovej Cyklokuchyni v jej ďalšom vydaní. Znovu je KC Dunaj otvorený všetkým cyklistom a cyklistkám, nie len na debatu, ale aj dobré rady. Príďte si dofúkať duše, opraviť defekt, alebo utiahnuť brzdy.

Vo štvrtok pokračuje aj Tanečný dom, kde bude tento krát vyučovať Rómske tance sám Jozef Mika − KOPYTKo z Bardejova. V piatok rámci klubovej noci Hochspannung! po dlhšej dobe bude koncertovať skupina The Uniques – najlepšia slovenská indie kapela predstaví nového basáka, a nové pesničky. V sobotu doobeda sme pripravili špeciálny workshop výroby pinhole a slávnostne otvoríme prvú verejnú fotokomoru v Bratislave. Sobota bude patriť ďalšej z výborných mladých slovenských skupín Nourish My Fame, ktorá hostí berlínsku indie-triphopovú Do I Smell Cupcakes.

21.6. (ut) 17:00 Cyklokuchyňa Vstup voľný
Zastav sa na kus reči o bicykloch, príď si dofúkať duše, opraviť defekt, alebo utiahnuť brzdy!
Ňa, druhá cyklokuchyňa otvára 21. júna. Miesto, kde sa môžeš zastaviť na kus reči o bicykloch, určite si rád pochutnáš na jedle, pripravenom od cyklistov pre cyklistov, miesto kde prídeš so svojím bajkom dofúkať duše, opraviť defekt alebo utiahnuť brzdy! Pravidelne ti ponúkneme niečo z cyklistickej kultúry priamo v centre Bratislavy. Tentoraz sa servíruje od 17.00 svojpomocná dielňa, predaj mestských bicyklov formou burzy (lebo všetci chcú toto leto začat bicyklovať na mestských bicykloch) jedlo pripravené s láskou a kúpou podporíš aj Bratislavský Critical Mass Júnová tematika je BikePOLO Workshop výroby palice (mallet) Cieľ je jasný: rozbicyklovať Bratislavu!

Zrušená akcia:
22.6. Bratislova: Rozprávanie o architektúre a meste
Organizátori presúvajú akciu na september 2011.

23.6. (št) 20:00 Tanečný dom: Rómske tance Vstupné 3,50 €
Originálny tanečný štýl Jozefa Miku − KOPYTKa z Bardejova môžete vidieť 23.6.2011 v KC Dunaj. Jeho cigánske tanečné umenie, jeho rýchlosť a originalitu pohybových schopností, ktorá je lákadlom návštevy nášho tanečného domu. Do tanca hrá: Mišo Noga Band

24.6. (pi) 20:00 Hochspannung! The Uniques + HeavyFeet (UK), Mickey the Kid (CZ) Michael Priest Vstupné 6 €, po 23:00 7 €
V úlohe live actu sa predstaví asi najprogresívnejšia domáca skupina The Uniques, ktorá naposledy u nás hrala na prvej párty v roku 2008. Od vtedy stihli vydať debutový a cenou kritiky Radio_Head awards ocenený album From The Dust. Po istej dobe pôsobenia v Berlíne sa vracajú do Bratislavy, kde v pozmenenej zostave a s novými skladbami zahrajú po pol roku plnohodnotný koncert! Až z Manchestru priletia prvýkrát na Slovensko HeavyFeet. HeavyFeet sú DJské a producentské duo, ktoré si získalo pozornosť publika potom, ako spravili oficiálne remixy pre Roisin Murphy, Skeptu či DJa Zinc-a. Vydávajú na legendárnom New York-skom vydavateľstve Plant Music a na vlastnom vydavateľstve Stamp! Beats. Svoj veľmi rozmanitý zvuk charakterizujú ako „beats, breaks and bass“, čo dokázali aj na vlastnom projekte ’12×12′, kde počas dvanástich mesiacov vydali 12 singlov, z ktorých každý obsahoval rôznych vokálistov a remixerov. Úspešný projekt zakončili trojtýždňovým turné po Austrálií a následne si získali podporu uznávaných DJov ako Diplo, Skream či Roska – tí sa predsa nemôžu mýliť. Line up doplní brnenský producent, DJ a polovica zoskupenia Your Local Popstars – Mickey the Kid. Zvýraznil sa skvelými remixmi pre Bad Mojo či Cuffiu. Veľký úspech zaznamenal aj jeho remix hitu Swagger od Dem Slackers. Zaručujeme vám, že jeho set plný fidget housu, electra a dubstepu vás nenechá chladnými. Line up doplní už tradične rezident a organizátor Michael Priest.


25.6. (po) 13:00 Pinhole workshop a otvorenie FOTOFOU Vstup voľný
V sobotu 25.6. si budete môcť za asistencie skúsenejších vyrobiť vlastnú pinhole, ktorú vybehneme otestovať do ulíc, nainštalujeme solagraphy krabičky na terasu KC Dunaj, aby sme sa na jeseň mohli tešiť zo zmapovaných pohybov slnka a to stále nie je všetko. Slávnostne otvoríme prvú verejnú fotokomoru v Bratislave a klub voľne sa pohybujúcich fotografov FOTOFOU. Strihanie pásky prebehne o 16:00, pričom sa dozviete podrobnosti o členstve, fungovaní komory aj tému na najbližšie mesiace. Ak sa rozhodnete zúčastniť workšopu, prineste si krabičky rôznych tvarov a veľkostí, čiernobiely film a prázdnu rolku (ak nájdete). Tešíme sa na vaše fotky!

25.6. (po) 20:00, Nourish My Fame (SK) + Do I Smell Cupcakes (DE) Vstupné 5 €, predpredaj 3,50 € www.tixy.sk / Dr. Horák
Slovenská elektronická skupina Nourish My Fame 28. marca vydala nové EP „Nauta Remixed“ s piatimi remixami, pod ktorými sú podpísaní napríklad L Plus alebo The Autumnist. Nourish My Fame sa práve vrátila z francúzskeho festivalu Europavox (kde hrala ako po-kapela Gotan Project), a v úlohe predkapely sa predstavila na pamätnom bratislavskom koncerte speváčky Andreyi Triany. Špeciálny akustický koncert má Nourish My Fame naplánovaný na festival Pohoda, predtým ale ešte raz predstavia svoj aktuálny elektronikcý program – 25. júna v KC Dunaj v Bratislave. Jadro Nourish My Fane je dvojica Adam Dekan a Audrey Csanadi, ktorá sa stretla v skupine Spin The Six. Pred dvoma rokmi sa rozhodli ísť svojou cestou – namiesto industriálneho rocku sa preorientovali na elektronickú tvorbu s prvkami jazzu, downtempa a trip-hopu. Skupina debutovala v decmbri minulého roka albumom Nauta. Vďaka svižným jazzovým samplom Nourish My Fame občas pripomínajú swingový big band, svojím beatom reflektujú súčasný elektronický underground a zároveň sa nad celou ich tvorbou vznáša miestami mrazivo temná, inokedy popovo odľahčená atmosféra trip-hopovej éry. Do I Smell Cupcakes je mladá berlínska kapela, hrajúca elegický ale aj dostatočne groovy indie-pop v netradičnej zostave. Charizmatického frontmana Kevina Traegera podporuje kapela v zložení gitara, basa, bicie, piáno a trúbka. Sofistikované ale chytľavé melódie a svojrázne harmónie predurčujú Do I Smell Cupcakes do pozície nemeckého objavu roka – debutobý album vydávajú na jeseň. Predtým ich ešte môžeme vidieť v rámci júnovej koncertnej šnúry aj v Bratislave.

Zdroj: KC Dunaj
Publikoval: Redakcia GREGI.NET