KC Dunaj: Amerika, Anglicko a Japonsko!

Tento týždeň vám v Dunaji predstavíme skvelé zahraničné akcie. V utorok sa veľmi tešíme na svetoznámu americkú kapelu New York Ska-Jazz Ensemble miešajúcu okrem v názve deklarovaných ska a jazz aj reggae a rock. Bude to jeden z hlavných letných koncertov v Dunaji.

V utorok sa môžete pobaviť na anglickom suchom humore na špeciálnej anglickej stand up comedy. Štvrtok  a piatok vás pozývame do nášho baru, kde vám skvelú urban music budú hrať  DJ Vili:am a DJs wb & Jour. V sobotu sa nám poslednú chvíľu podarilo priviesť známu  japonskú experimentálnu rockovú skupinu Boris. Po nich vás budú zabávať  Reverend a Ras D v štýle afrobeat.

Bar máme otvorený každý deň od 16.00, k dispozícii je free wifi ako aj krásny výhľad s terasy.


19.7.2011, 20:00 New York Ska-Jazz Ensemble (USA), predkapela: Babiroussa (FR)  Vstupné 7 € predpredaj Dr.Horák, tixy.sk / 10 € na mieste
New York Ska-Jazz Ensemble je svetoznáma americká kapela, miešajúca okrem v názve deklarovaných ska a jazz aj reggae a rock. Pred piatimi rokmi odohrala dychberúci koncert na festivale Pohoda, minulý rok očarila obecenstvo Colours Of Ostrava. V lete tohto roku NYSJE vydáva siedmy štúdiový album „Double Edge“, a v rámci európskej šnúry sa zastaví 19. júla aj v Bratislave. V Dunaji budú mať francúzsku predkapelu: Babiroussa je rock’n’rollová smršť s veľkou dávkou ska a reggae.


20.7.2011, 20:00, Anglická komédia „Stand-Up Comedy“ v Bratislave, Vstupné 9 € predpredaj www.babybluebanana.com, na mieste 10 € – Craig Murray a John Robertson – naživo v KC Dunaj
Baby Blue Banana s hrdosťou uvádza jedinú stálu bratislavskú scénu komédie jedného komika v angličtine, „Stand-Up Comedy“. Pokračujeme v našich mesačných vystúpeniach s dvomi špičkovými zahraničnými komikmi, ktorí priletia aby vystúpili len pre vás. Bude to pre nás tiež začiatok nového miesta konania v KC Dunaj. Craig Murray je komik ocenený mnohými cenami a herec, ktorý sa rýchlo vyšvihol na jedného z najpopulárnejších hercov na britskom komediálnom okruhu. Okúzľujúceho severana Craiga pochádzajúc z Dewsbury, West Yorkshire (mesta inak slávneho kvôli medzinárodným teroristom, falošným únosom a ‚Najlepšiemu trhu Británie‘),  okamžite spoznajú britskí televízni diváci vďaka mnohým vystúpeniam, v ktorých hral úlohu stereotypného Yorkshirčana. V súčasnosti ho môžete vidieť napríklad ako hviezdu vtipnej reklamnej kampane na káblového operátora Plusnet Broadband. Murray, kritikmi považovaný za jednu z najväčších vychádzajúcich hviezd britskej komédie, už pracoval po boku takých velikánov ako sú Harry Hill, Stewart Lee a hollywoodska legenda Robin Williams. Program otvorí austrálsky John Robertson. Robertson je posledných 9 rokov na svetovom turné so svojim komediálnym vystúpením, ktoré hrá pred plnými hľadiskami v Británii, USA a jeho rodnej Austrálii, s neobvyklým číslom, ktoré obsahuje všetko od parodovania po sóla na ukulele! V roku 2010, Robertson získal prestížnu cenu „Best Comedy Performance“ (Najlepšie komediálne predstavenie) na festivale Edinburgh Festival Fringe. Uvádzačom celého večera bude opäť slovenský komik Milan Sedliak. Ako obvykle na našich komediálnych večeroch môžete očakávať spústu smiechu a zároveň aj zopár prekvapení. Toto predstavenie sa uskutoční v úplne nových priestoroch kultúrneho centra KC Dunaj, ktoré je v samom centre Bratislavy na Námestí SNP. Vchod je zozadu z Nedbalovej ulice a potom výťahom na 4. poschodie. Sledujte značky Baby Blue Banana! Ak ste predtým ešte nenavštívili toto nové kultúrne centrum, budete prekvapení! Je to nádherné, účelové miesto so skvelým barom a veľkolepým výhľadom na mesto. Po obrovskom úspechu nášho predstavenia v júni, keď sme uviedli Gordona Southerna a Taylora Glenna, očakávame, že táto šou bude mimoriadne populárna, preto si nezabudnite zavčasu rezervovať miesta, aby ste predišli sklamaniu.

21.7.2011, 21:00 DJ Vili:am & guests, Vstupné 1 €
Vo štvrtok 21.7. DJ Vili:am z Pudingu pani Elvisovej a jeho hostia.

22.7.2011, 21:00, DJs wb & Jour, Vstupné 1 €
.wb: Hudobný fanatik, ktorý s najväčšou obľubou vo svojich setoch prináša publiku absolútne novinky súčasného zvuku wonky, abstract hip-hopu, future garage, uk funky, juke-u a vôbec, celého spektra subbassovej muziky. Budete počuť materiály z produkcie labelov ako napríklad Planet mu, Hessle Audio, Ninja Tune, Hyperdub atď.
Jour: Technicky naskillovaný dj s dokonalým prehladom vo svojom repertoári vie vždy potešiť nehynúcou klasikou z tančnej scény a vzápätí prekvapiť tvrdým soundom súčasnosti. V jeho setoch sa eklekticky prelínajú zlomené beaty s rovnými, známe tracky v neznámych spracovaniach a euforické plochy houseu či dnb ako aj mrazivé dropy dubstepu a breakbeatu.

23.7.2011, 20:00 BORIS (JPN), Vstupné 10 €
Boris je japonská experimentálna rocková skupina, známa častými kombináciami a zmenami rôznych hudobných žánrov od drone metalu cez sludge metal, noiserock, psychedelický pop až ambient.

23.7.2011, 22:00 Kinky Afro DJs, Vstupné 1 €
KINKY AFRO selekcia vinylov v podani Reverenda a Ras D / jahdivision sound gang /, v bare KC Dunaj budete počuť exkluzívny set afrického jazzu a boogaloo, juju a highlife music ale najmä klasického aj súčasného AFROBEATU.

Zdroj: KC Dunaj
Publikoval: Redakcia GREGI.NET