Julia Holter vystúpi v žilinskej Stanici.

Kultúrne centrum Stanica Žilina-Záriečie pozýva v nedeľu 4. 8. o 20.00 na premiérový slovenský koncert jednej z výrazných osobností súčasnej svetovej scény – Julie Holter.

Mladá osobitá skladateľka, ktorej najnovší album Loud City Song vydáva 19. 8. prestížne vydavateľstvo Domino Records, absolvuje v lete intenzívne turné so živou kapelou. V Žiline sa zastaví cestou z poľského festivalu OFF a bude to jediné vystúpenie na Slovensku.

Jej debutový album „Tragedy“ sa v roku 2011 umiestnil na popredných miestach takmer všetkých relevantných výročných rebríčkov. Kritici sa zhodli: Takto má znieť inteligentný pop! Julii Holter sa darí svojrázne skladby so sférickým spevom tvoriť tak, že pôsobia znepokojujúco a očarujúco zároveň. Aranžmány (občas zjavne, občas nepriamo) odkazujú na nadčasových hrdinov ako Philipp Glass alebo Steve Reich. Do svojej tvorby tak pretavuje zručnosti, ktoré si zdokonalila na prestížnej škole California Institute of the Arts v Los Angeles.

Na dokreslenie piesní si táto mladá hudobníčka (ročník 1984) často berie na pomoc terénne nahrávky –  zvuky všedného dňa a útržky rozhovorov tvoria zvukový závoj a atmosféru. S druhým albumom „Ekstasis“ vysypala na začiatku roka 2012 z rukáva ďalšie koncepčné dielo, pri ktorom naviac pracuje s gréckou mytológiou. Z tajuplných kúskov vytvára s prirodzenou ľahkosťou zložité zvukové experimenty, servírované v príjemnom balení. Magazín Pitchfork zaradil Ekstasis v roku 2012 medzi Najlepšiu novú hudbu (Best New Music). 19. augusta jej vychádza na labeli Domino Records tretí album Loud City Song.

Na aktuálnom turné sprevádza Juliu Holter živá kapela v zložení Corey Fogel (bicie), Daniel Meyer (saxofón), Andrew Tholl (husle) a Christopher Votek (violončelo).

Vstupenky v predpredaji sú k dispozícii cez portál www.tixy.sk.
Web: www.stanica.sk/2013/07/30/julia-holter/, www.juliashammasholter.com
Predpredaj: https://www.tixy.sk/Stanica-Zilina-Zariecie/Julia-Holter-Domino-US

Zdroj: Peter Hapčo – PR manažér a hudobný dramaturg