Jazzanova sa po necelom roku vráti do Bratislavy, vystúpi na festivale BA City Beats.

Po necelom roku sa do Bratislavy vráti nemecká formácia Jazzanova s americkým spevákom Paulom Randolphom. Ukáže sa na tom istom mieste ako vlani, teda na Pláži pod Ufom, ktorá bude novým dejiskom mestského festivalu BA City Beats.

Ten sa bude konať 20. a 21. júna 2014. Okrem Jazzanovy organizátori podujatia už skôr potvrdili účasť britského hudobníka Finka, reprezentujúceho vplyvný label Ninja Tune. Permanentky na festival sa predávajú v sieti Ticketportal za 25 eur. Do predaja organizátori vzhľadom na intímny charakter miesta podujatia uvoľnia maximálne 2 000 vstupeniek.

[soundcloud url=“https://api.soundcloud.com/playlists/20771582″ params=“auto_play=false&hide_related=false&visual=true“ width=“100%“ height=“300″ iframe=“false“ /]

Jazzanova vznikla v roku 1995 v Berlíne ako zoskupenie producentov a dídžejov. Preraziť sa jej podarilo o dva roky neskôr singlom Fedimes Flight, ktorý zaujal aj BBC. Producenti sa vo svojej tvorbe snažili ukázať novú, modernejšiu tvár jazzu a funky v kombinácii s elektronikou. Po niekoľkých rokoch ale dospeli k zisteniu, že potrebujú nový, bohatší zvuk, a preto vytvorili projekt so “živými” inštrumentalistami na pódiu. Práve pod názvom Jazzanova Live feat. Paul Randolph už trikrát vystúpili v slovenskej metropole, pričom ich zatiaľ posledný koncert bol naozaj horúci. Napriek tomu, že sa hudobníci dostali na pódium až az tmy, teplomer stále ukazoval viac ako 30 stupňov. Azda najteplejší večerný koncert roka na Slovensku si vtedy nenechalo ujsť viac ako 800 platiacich divákov.

Kapela sa naposledy prezentovala živákom Funkhaus Studio Sessions (2012), ktorý obsahuje 14 skladieb vrátane singla I Human. Na  ďalšie nové veci si fanúšikovia museli počkať dva roky. Ich čakanie skončilo len nedávno, keď Jazzanova zverejnila nový singel Now There Is We. “Víťazná zostava sa nemení,” uviedla kapela, ktorá tak aj pri tejto skladbe neopustila svoj zvuk a opäť využila služby vokalistu Paula Randolpha. Výsledok si môžete vypočuť na ich Soundcloude, oficiálne singel vyjde 7. februára. Po jeho vydaní skupina odštartuje turné po Brazílii, ktoré pre ňu nepochybne bude zaujímavým pracovným výletom a skúškou, ako ich zmes vokálneho houseu, soulu, popu a funky zaujme v najväčšej krajine Južnej Ameriky.

www.jazzanova.com
www.facebook.com/BACityBeats
www.facebook.com/events/527808913984711/

plagat_jazzanova

Zdroj: Ján Papač / Kuul Fabrik, PR manager festivalu