Jazzanova si pre bratislavský koncert vybrala predkapelu!

Necelých 7 týždňov pred bratislavským koncertom nemeckej formácie Jazzanova (13. septembra, MMC) poznáme jej predkapelu. Nu jazzové združenie si do tejto pozície vybralo medzinárodné live-loopingové duo Gonsofus. Tvoria ho multiinštrumentalisti Sasha Mamaev a Gábor Tokár, ktorí svoju tvorbu opisujú aj ako “transcontinental groove”. Kto ich videl naživo, vie, že ide o veľmi energické vystúpenia, kde dvojica ovláda až 8 hudobných nástrojov a prostredníctvom loopovania vytvára show so zvukom celého ansámblu.

Za poslednych 5 rokov odohrali okolo 400 koncertov v 17 štátoch, okrem krajín susediacich zo Slovenskom napríklad aj v Nemecku, Švajčiarsku, Belgicku, Nórsku, Španielsku či v USA. Toto koncertné portfólio z nej robí jednu z najaktívnejších formácií na slovenskej hudobnej scéne.

V novom koncertnom programe na jeseň okrem iného predstavia materiál z ich pripraveného nového albumu, ktorý nahrali v Prahe (Studio Faust) a momentálne sa mixuje v New Yorku pod dohľadom Jasona Goldsteina (ten je známy svojou prácou s nahrávaním a mixovaním albumov interpretov ako The Roots, Nas, Jay-Z, Beyoncé). Čerstvý zážitok tak môžu čakať tí, ktorí uvidia Gonsofus po prvý raz, aj tí, ktorí sledujú evolúciu dua už niekoľko rokov a počuli ju napríklad aj na najväčších slovenských festivaloch Pohoda, Grape či Uprising.

Hlavná hviezda večera – Jazzanova – príde do MMC predstaviť novú štúdiovku The Pool (2018), ktorej sa jej priaznivci dočkali po takmer dekáde. Album, na ktorom hosťuje napríklad Jamie Cullum či ich osvedčený vokalista Paul Randolph, je od júna dostupný ako CD, vinyl a je tiež na všetkých najväčších streamovacích službách. Rádio_FM z neho už niekoľko týždňov rotuje prvý singel. Vstupenky na koncert sa predávajú na www.predpredaj.sk, po vypredaní prvej série za 16 eur aktuálne stoja 19 eur. Na mieste bude vstupné 23 eur.

FB event: www.facebook.com/events/1925319851112319/

FB page predkapely: www.facebook.com/gonsofus/

Predpredaj: www.predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/jazzanova-live-presents-pool-sonar-kollektiv/

Zdroj: TS