Jay Delver pokřtí nové album na festivalu Groove Brno

Novinkou Money Will Burn vysílá skupina Jay Delver stejnojmennou fiktivní postavu na misi k záchraně světa. Jay v textech bojuje s neduhy moderní civilizace jako je například sociální izolace či negativní dopady moderních technologií na společnost. Příběhová linie navazuje na předchozí koncepční desku.

„Na prvním albu Lonely Online Dragons trpěla naše hlavní postava stejnojmenným syndromem, lucidním komatem v online prostředí. Teď po probuzení zjišťuje, že choroba postihla celé lidstvo a projevuje se všemi aktuální problémy kosmopolitní společnosti. Od závislosti na moderních technologiích, přes materiální dekadenci, až po ignorování ekologické situace a s ní spojených katastrof. Jay přináší lék, je to hrdina, kterého jsme ani nevěděli, že potřebujeme,”říká autor textů a hudby Jakub Urbánek.

Spolu se zpěvákem, klávesistou a saxofonistou Urbánkem tvoří novou sestavu brněnské kapely baskytarista Vít Kraváček, bubeník Matej Štefík, kytarista Vašek Martínek a klávesista Pavel Vaněk. Nahrávka vznikla ještě v předchozím složení s kytaristou Danielem Vejmělkou a baskytaristou Markem Šatarou. Money Will Burn vzniklo v pražském Golden Hive Studiu. Mixu a masteringu skladeb se chopil producent desky Amák Golden.

„Od aranží s odérem sedmdesátých let s rockovými kytarami, funky rytmy a soulovým prožitkem jsme na chvíli poodstoupili a na Money Will Burn jsme sáhli po modernějších aranžích plných synťákových ploch a osmdesátkové nostalgie,” popisuje vývoj v aranžích Urbánek.

Křest proběhne 30. listopadu v rámci závěru 15. ročníku festivalu Groove Brno v Metro Music Baru.

Facebooková událost křtu alba 30.11.2022: https://fb.me/e/2oW8AEVMo
Předprodej křtu: https://goout.net/cs/listky/jay-delver/depo/
YouTube Whisper in the Trees: https://youtu.be/36dXAax0yG0
Multilink alba Money Will Burn: https://musicraft.ffm.to/money-will-burn

Zdroj: TS