James Blake ruší pražský koncert.

„Bylo to příšerné rozhodování,“ píše James Blake ve vyjádření, které žel avizuje zrušení jeho evropského turné včetně vyprodaného pražského koncertu (17. dubna, Divadlo Archa). „Na bezpečnosti fanoušků, kapely a všech okolo záleží nejvíce,“ dodává s tím, že aktuální situace nenabízela jinou možnost. Mrzí nás to stejně jako vás a uděláme vše pro to, abychom Jamese do Česka přivezli, jakmile to bude možné. 

Vstupenky zakoupené online vám budou automaticky vráceny, ostatní můžete vracet v místě nákupu. Ty, které byly zakoupeny přímo na pokladně Divadla Archa, bude možné vrátit osobně po otevření pokladny (kdy se tak stane, se dozvíte na webu Divadla Archa).

Za desetiletou dráhu elektronický písničkář James Blake stihl rozesmutnit celou generaci i spolupracovat s interprety nastolující trendy, popkulturními hvězdami i angažovanými umělci jako Beyoncé, Kendrick Lamar nebo Travis Scott. Kulturní teoretik Mark Fisher o jeho rané melancholické tvorbě inspirované producentem Burialem mluvil jako o symptomu krizí identit 21. století. Po obřím úspěchu Blakeových prvních tří desek si hudebník prošel depresemi způsobenými vyčerpávajícím koncertováním. S optimisticky laděnou čtvrtou nahrávkou Assume Form o síle lásky a důležitosti lidských vztahů znovu nalezl cestu k vlastnímu tvůrčímu procesu.

Zdroj: TS