Itch My Hahaha oslaví koniec sveta!

Po vydařeném návratu v listopadu s Elektro Guzzi připravila brněnská klubová noc Itch My Hahaha pokračování na 21. prosince. Vystoupí na něm v live setu a české premiéře už takřka dvě desetiletí aktivní holandský producent Danny Wolfers aka Legowelt a své debutové album pokřtí Ventolin.

Legowelt s hudbou začal už jako adolescent v raných devadesátých letech poté, co se poprvé setkal s tvorbou pionýrů taneční scény jako byli detroitští Underground Resistance,  Model 500, nebo chicagští souputníci Farley Jackmaster Funk či Armando Gallop Jako inspirace mu slouží i rané nahrávky producentů jako Aphex Twin, µ-Ziq, Drexciya.

Během své hyperaktivní hudební dráhy vydal nespočet nahrávek pod impozantním počtem pseudonymů a v širokém žánrovém rozpětí – od disca a electra po house, osmdesátkový funk, techno či obskurní díla ovlivněná soudtracky z horrorů. Na svém posledním albu The Paranormal Soul, které vyšlo letos v říjnu, míchá výše zmíněné vlivy se svojí neskrývanou láskou ke starým syntezátorům a zvuku disca 80.let. V Brně předvede aktuální materiál v live setu.

Debutové album Totem vydal v listopadu český producent Ventolin a na Itch My Hahaha proběhne jeho brněnský „křest“. Ventolin je solový elektronický projekt Davida Doubka, zakládajícího člena skupiny Kazety a divadla Nejhodnější Medvídci. Vznikl v roce 2007 jako boční „odpočinkový“ projekt, velmi záhy se však dostal do povědomí na místní klubové scéně a během následujících let objel celé Čechy a Slovensko. Zahrál si na jednom podiu s hvězdami jako Modeselector, The Presets a na festivalech Sperm či Wilsonic.

K živému hraní používá staré samplery Akai, analogové syntezátory a archaický drummachine Yamaha RX5. Nikoliv však počítač. Je milovníkem primitivního zvuku detroitského techna a italského a indického disca z 80. let. Přitahuje ho analogová rozladěnost, šum, rozkolísanost a nedokonalost. Je také velkým fanouškem Legowelta.

Tříčlenná brněnská kapela Dirty Picnic se propojuje ušpiněný zvuk plechových bicích s křišťálovými syntezátory. Letos v létě zveřejnili EP View Through the Crystal, které celou dobu tepe v duchu 80. let a kompaktně slučuje i své jmenované vlivy jako New Order a Talk Talk se současníky Empire of the Sun a Com Truise. Poměrně bohaté aranže se pohybují mezi krautrockovými kytarami, 8-bitovým pískáním i synthpopovými tanečními beaty.

V pátek 21. se představí i producenti z pražského kolektivu, pořádajícího putovní hudební akce Drag and Drop. Žánrově se jejich večery pohybují od minimalu k minimal technu, od deeptechna k techhousu a kladou důraz na neokoukané a sofistikované producenty.

Večer zakončí DJs Tomino a Myslivec z MIDI LIDI. O vizuální stránku večera se pak postará designerký tandem The Rodina.

Itch My Hahaha 21/12/2012
https://www.facebook.com/events/411180835605428/?fref=ts

Legowelt (NL) live
https://www.legowelt.com/
https://soundcloud.com/legowelt-official
https://www.facebook.com/pages/LEGOWELT-alias-DANNY-WOLFERS/52924954000?fref=ts

Ventolin (CZ) live
https://www.bumbumsatori.org/cz/artists/ventolin/
https://soundcloud.com/ventolin
https://www.myspace.com/ventolinlive

Dirty Picnic (CZ) live
https://dirtypicnic.bandcamp.com/
https://bandzone.cz/dirtypicnic
https://www.facebook.com/pages/Dirty-Picnic/132304820129080

Drag and Drop (CZ) DJ set
https://www.facebook.com/draganddrop
https://soundcloud.com/sasha-nevolin
https://soundcloud.com/brezhnevbrezhnev

Myslivec & Tomino (CZ/Midi Lidi) DJset
https://www.facebook.com/groups/5226183066

projekce/design:

The Rodina (CZ)
https://www.facebook.com/TheRodina
https://www.therodina.com/

Vstupné:
Předprodej přes www.smsticket.cz a v Kabinetu Múz (17:00-02:00)
250 Kč pouze prvních 30ks
290 Kč předprodej
350 Kč na místě

Místo konání:
Kabinet Múz, Brno, Sukova 4
www.kabinetmuz.cz
Kapacita omezena na 300

Zdroj: PR Itch My Hahaha / New New!