Blind Künstler prodává svoji dušu: naživo v Kabinetu Múz

Blind Künstler se rozhodli natočit svůj úplně první koncert pro Resistor Sound Sessions. ‘Severin’s Seal’ je z jejich eponymního alba, vydaného pod hlavičkou Drug Me Records. Je o prodávání svojí duše a klade otázku: Jaká je vaše cena? Naživo skupinu vede Novozélanďan Rhys Braddock (kytara/zpěv) a hrají v ní Češi Tomáš Továrek (saxofon), Jan Ibe Uiberlay (baskytara) a Erik Hajtmánek (bicí). Je to ďábelský jazzový groove.

Blind Künstler – Severin’s Seal (Resistor Sound Session)

Video natočil Jonáš Svoboda se svojí filmařskou partou během koncertu Blind Künstler v Kabinetu Múz v Brně. O nahrávání se postaral dvorní zvukař Kabinetu, Dan Vejmělka, finální mix si vzal na starosti Rhys Braddock.

Blind Künstler vystoupí opět naživo v červnu, tentokrát se speciálním sólovým setem, kde podpoří dalšího Novozélanďana Delaneyho Davidsona při jeho krátké návštěvě Česka v rámci jeho turné po Evropě, které čítá 40 koncertů.

Koncerty
18.6.2024 Kabinet Múz, Brno, CR w/ Delaney Davidson (NZ)
19.6. 2024 Klub Varšava, Prague, CR w/ Delaney Davidson (NZ) and Adrian T. Bell (CZ)
20.6. 2024 Honkyponk Cafe, Třebíč, CR w/ Delaney Davidson (NZ)

Blind Künstler je NZ/CZ svéhlavé monstrum, které zkoumá více žánrů, filmovou hudbu, ambient jazz, alternativní rock, noise a instrumentální hudbu.

TS