Itch My HaHaHa je trojnásobne späť!

Kultovní klubová noc Itch My Hahaha, která vždy sázela na netradiční dramaturgický mix plný neokoukaných jmen i hvězd, se po roční odmlce vrací s bohatým mezinárodním programem na tři noci. A bude slavit –  listopadovým comebackem zahájí 9. sezónu!

První díl Itch My HaHaHa proběhl v říjnu roku 2004 v klubu Fléda (kde byla klubovka doma až do roku 2011) a od té doby představilo hromadu hvězd i nových tváří z různých zákoutí elektronické a experimentální hudby – za všechny jmenujme například Autechre, Fuck Buttons, Clark, DAT Politics nebo Kevin Blechdom.

Po roční pauze a změně místa konání na znovuotevřený prostor Kabinet Múz, byl termín dalšího pokračování stanoven na 9. listopadu 2012 a bonusový showcase, jako dárkem pro věrné návštěvníky, proběhne následující večer 10. listopadu. Letošní podzimní „itch hody“ vyvrcholí předvánočním večírkem 21. prosince.  Na koho se můžete těšit?

9 / 11 / 2012

Elektro Guzzi (Rakousko) jsou tři muzikanti – kytarista, bubeník a basák – kteří hrají  techno. Bez použití samplerů, laptopů, nebo hudebních programů! Tradiční „analogové“ složení je však nesvádí k písňové formě; trojice se pevně drží klasických struktur techno tracků. Výsledná hudba přirozeně tepe ve (většinou) rovných beatech, osvěžená o prvky dubu, psychedelie či krautrocku.

Veškeré zvuky, které slyšíme – ač se zdají být elektronického původu – vyluzují Elektro Guzzi na své akustické nástroje. V temných a poutavých kompozicích kladou důraz na zvukovou rozmanitost, držíc se však pevně minimalistických forem taneční hudby. Momentálně jedna z nejoriginálnějších rakouských kapel patří k hvězdám evropské klubové scény a pravidelná vystoupení na nejprestižnějších festivalech jako španělský Sónar to potvrzují.

Pražské hyperaktivní duo Insect Elektrika působí už deset let a jejich temný minimal house je pro svou živočišnost čím dál oblíbenější a vydáván labely napříč celou Evropou (Velká Británie, Maďarsko, Nizozemí, Německo, Portugalsko, Itálie). Ve svých vystoupeních se dvěma laptopy a hromadou elektronických nástrojů velmi rádi experimentují. V Brně už jsme je viděli v rámci festivalu NewNew! Nebo klubovky Magion.

Kritiky ceněná kapela B4 (Vinyla – album roku 2011 za album Didaktik Nation Legendary Rock) ve své tvorbě namísto taneční hudby vychází z jiného inspiračního prvku Electro Guzzi – krautrocku – a za lano improvizace tahá z tradičnějšího konce. S trochou nadsázky by se dalo říct, že B4 je patrně jediná česká hudební skupina provozující aktivně krautrock. Studiové nahrávky a živá vystoupení skupiny se značně liší a podobně jako v případech Can nebo Nurse with Wound jsou v podstatě jednolitým proudem divoké improvizace.

Stejně jako u britských The Bays se dá v jejich případě říci, že „performance is the product“. Skupina se již před lety rozhodla používat výhradně historické analogové instrumenty, jejich nástrojový park tedy tvoří kromě bicích a baskytary také varhany Vermona, analogové klávesy Korg a Siel, pásková echa a repliky italských kvákadel ze šedesátých let.

Večer otevře DJ V! z kolektivu Oozlum, milovník obskurního italodisca, proto-techna  a weird-disco experimentů, jenž hrává s hauntologickou umanutostí precizně vystavěné a zdánlivě jakoby rozvrzané sety. V! patří k selektorům, jejichž eklektický vkus esenciálně souzní s dramaturgickým konceptem Itch My HaHaHa. S kolektivem Oozlum pořádá V! pravidelnou akci Seed.

Noc uzavřou DJ setem rezidenti Myslivec a Tomino z Midi Lidi a Greatest Hits Collective.

10 / 11 / 2012

O den později proběhne na stejném místě bonusový label-showcase. Vystoupí projekty a DJs, kteří vydávají pod hlavičkou labelu Gergaz (Slovensko) a sdružují umělce ze Slovenska (Karaoke Tundra, Foolk,The Global Optimistic), z Anglie (Mute Speaker) i u nás (Djs Parabot vs. Jablkonosič).

Za Gergaz zahraje brightonský producent Mute Speaker se svým unikátní mixem funku a hip hopu s groovy-dubovými beaty a projekty majitelů labelu: Dvojice GLGN a Jimmy Pe neboli The Global Optimistic, kteří svou neurotickou směs polámaných beatů, zjemněných například elektronikou a ambientem, už hráli například po boku Photek, Kryptic Minds nebo Daedelus.

DJ Jablkonosič (rovněž Gergazu), odkojený na raných a kvalitních podobách londýnského dubstepu a přidruženné bass hudby, si střihne Back2back DJ set s DJ Parabotem, kterýsi rozumí s inteligentnější podobou D’n’B, ale je schopen zahrát znenadání jakýkoliv žánr, který zrovna nečekáte, ale o to více oceníte.

Showcase doplní producent Karaoke Tundra, známý především spoluprací s rapperem a hudebníkem Peťom Tázokom. Činorodě remixuje a produkuje temné, experimentální urban beaty pro nejrůznější hudebníky, zejména české a slovenské rappery a také pro spřátelený projekt Foolk, který má v oblibě bublavou basu a atmosferické noční beaty londýnských ulic a v sobotu vystoupí rovněž.

21 / 12 / 2012

Ale pozor, tímto letos nekončíme! Další díl proběhne před Vánoci – v pátek 21.12. 2012. Poprvé v ČR vystoupí legendární nizozemský houseový producent Legowelt v live setu, a doplní ho u nás dobře známý Ventolin, který přokřtí nové album Totem. Večer doplní opět DJs Tomino a Myslivec.

ITCH MY HAHAHA 9 / 11 / 2012
Facebook event: https://www.facebook.com/events/425942737452278
ELEKTRO GUZZI (AT)
INSECT ELEKTRIKA
TOMINO + MYSLIVEC (MIDI LIDI)
B4
V!

ITCH MY HAHAHA 10 / 11 / 2012
Facebook event: https://www.facebook.com/events/425942737452278
GERGAZ SHOWCASE
KARAOKE TUNDRA
FOOLK
MUTE SPEAKER (UK)
THE GLOBAL OPTIMISTIC
PARABOR Vs JABLKOSONIC

ITCH MY HAHAHA 21 / 12 / 2012
Facebook event: https://www.facebook.com/events/411180835605428/
LEGOWELT (NL)
VENTOLIN

Vstupenky:
Předprodej přes www.smsticket.cz a v Kabinetu Múz (17:00-02:00)
200 Kč + poplatky prodejce – pouze prvních 30ks
250 Kč + poplatky prodejce – předprodej
290 Kč – na místě

Poznámka: Gergaz showcase (10/11) je dárkem pro návštěvníky Elektro Guzzi (9/11). Vstupné platí na oba dny – akce 10/11 je přístupná pouze majitelům vstupenky na 9/11.

Kapacita klubu Kabinet Múz je omezená – proto důrazně doporučujeme koupit vstupenky včas, ideálně v předprodeji!

Zdroj: Itch My Hahaha / New New!