Hochspannung! – 4th Birthday party!

24. novembra sa budú v KC Dunaj oslavovať štyri roky existencie klubovej stálice Hochspannung! párty. Tá je od svojho zrodu zameraná na mapovanie a predstavovanie tých najaktuálnejších trendov na poli súčasnej klubovej hudby, pričom kľučom pri výbere účinkujúcich je ich kvalita a originálnosť.

Sme nadšení, že pri tejto príležitosti do Bratislavy prvýkrát zavíta obrovský talent z Paríža, dj a producent MANARÉ. Predstaviteľ francúzskeho vydavateľstva ClekClekBoom nám odprezentuje svoju víziu „ghetto & uk influenced house & bass“. Z Čiech sa tešíme na live act v podaní Side9000, ktorý zakotvil vo vodách perkusívneho dubstepu, global bass a hlavne juke. Ako znie aktuálne prevedenie acid house-u a Detroit techna, vám svojím energickým dj setom ukáže košický talent Embryo. Štýlovú no zároveň konzistentnú rozmanitosť doplnia Bad Mojo a rezident Michael Priest. To všetky v balíku s vizualizáciami od VJ Oliq.

Headlinerom štvrtých narodenín Hochspannung! párty je parížsky dj a producent Manaré. Manaré patrí medzi popredných predstaviteľov „novej“ parížskej školy. Často hráva v kultovom Social Clube spolu s „parťákmi“ z labelov Youngunz či momentálne veľmi vplyvného CleckCleckBoom – ako French Fries, Bambounou alebo The Town. Vo svojich produkciách ako aj dj setoch spája ghetto a uk bass s housom, čím vzniká moderná, originálna a tanečná kombinácia, ktorú už oceninili návštevníci parties po celom svete.

Tento mladík nie je žiadnym hudobýnm nováčikom – už ako Riot Kid si stihol vydobiť uznanie a poznornosť nie len hudobných blogov. No skutočný záujem o jeho osobu sa strhol až keď si zmenil meno na Manaré a vydal Quiet Riot EP na fínskej značke Top Billin. Pokračoval viacerými EPs a remixami – z ktorých v poslednej dobe zaujali najmä Pearl EP na Youngunz, Quarz / Down To Dis na CleckCleckBoom, či remix pre Piri Piri na značke Sounds Of Sumo. Teraz sa tento svieži zvuk dostáva aj na parkety v Bratislave a my sme veľmi radi, že po prvý krát to bude práve u nás!

O živú zložku Novembrového Hochspannung!u sa postará český producent Side9000. Tento priekopník dubstepu a perkusívnej bass music sa na scéne objavil už v roku 2006 – teda v čase keď mnohí z nás ani netušili, čo to ten dubstep vlastne je. Jeho hudobná vízia je pomerne špecifická, abstrahujúca od melodických elementov, minimalistická a temná.

Od roku 2007 do roku 2011 túto víziu šíril prostredníctvom net-labelu Owntempo Recordings, ktorý získal celkom slušný ohlas aj vo svete – podobne ako jeho autorské tracky, ktoré sa objavili na Rinse.FM, Sub.FM, XLR8R či Generation Bass. Momentálne sa Side9000 sústredí na Juke, hyperrýchly hudobný štýl s koreňmi v Chicagu a v tomto duchu sa bude niesť aj jeho hardwarový live act.

Košický dj a producent Embryo je pomerne vzácnym javom na slovenskej hudobnej scéne. Spoluzakladateľ internetového hudobného magazínu a vydavateľstva Splash! našiel záľubu v ranných žánroch elektronickej hudby ako Chicago house, Detroit techno alebo acid. To sa odzrkadľuje ako v jeho tvorbe, tak aj na jeho vydaveteľstve We Are Unity, kde vydáva hudbu podobne zmýšľajúcich ľudí – EP tu vydal napríklad ruský producent Moralez, alebo český Layup.

Mimochodom, práve Moraleza Embryovi ukradol DJ Hell, ktorý mu chystá vydanie albumu na svetoznámom labeli International Deejay Gigolos. Embryov dj set, plný 909 / 808 rytmov, retro zvukov odkazujich na zlatú éru rave parties a elektrizujúcich acidových liniek ideálne nastaví atmosféru večera.

Hochspannung! – 4th Birthday party!
24.11.2012, KC Dunaj, 22.00 h
MANARÉ (ClekClekBoom / FR)
SIDE9000 (Meanbucket, Owntempo rec. / LIVE / CZ)
EMBRYO (Splash, Weareunity, Top billin / SK)
BAD MOJO (Splash)
MICHAEL PRIEST (Hochspannung!)
+ VJ OLIQ
FB EVENT: https://www.facebook.com/events/433102400085127/

Zdroj: Hochspannung!