Hochspannung!: 24. júna v KC Dunaj!

Ďalšia Hochspannung! Party, ktorá je zameraná na súčasný západný klubový zvuk v rytme electro, house, fidget, uk funky, dubstep a.i., sa uskutoční už 24. júna v KC Dunaj. V úlohe live actu sa predstaví asi najprogresívnejšia domáca skupina The Uniques, ktorá sa po vyše pol roku… vracia z Berlína späť na Slovensko.

Až z Manchestru priletia prvýkrát na Slovensko HeavyFeet. Producenti, DJi a moderátori vlastnej radioshow charakterizujú svoj zvuk ako „beats, breaks and bass“. Pozornosť publika si získali remixami pre Roisin Murphy, Skeptu, DJa Zinc-a či svojou produkciou, ktorá vyšla v legendárnom New Yorkskom vydavateľstve Plant Music. Podporujú ich DJi ako Diplo, Skream či Roska – tí sa predsa nemôžu mýliť. Ako ďalší sa predstaví brnenský talent – producent, DJ a polovica zoskupenia Your Local Popstars – Mickey the Kid. Zaručujeme vám, že jeho set plný fidget housu, electra a dubstepu vás nenechá chladnými. Line up doplní už tradične rezident Michael Priest.

HeavyFeet (Stamp! Beats, Plant Music / UK) – Producentské duo HeavyFeet tvoria Mike a James z Manchesteru, ktorí sa spoločnému projektu venujú od roku 2007. Počas krátkej kariéry sa im podarilo vydať množstvo úspešných EP a singlov. Napríklad EP Sawdust & Sultanas im vydalo legendárne New Yorkské vydavateľstvo Plant Music, ktoré zastupuje aj Tittsworth, Dillona Francisa, Kap10Kurt či The Glass. Ich vlastné vydavateľstvo Stamp! Beats sa stalo domovom pre veľmi originálny projekt 12×12, kde počas dvanástich mesiacov vydali dvanásť singlov, z ktorých každý obsahoval rôznych vokalistov a remixerov. Úspešný projekt zakončili trojtýždňovým turné po Austrálii. Práve na tomto projekte sa preukázala ich producentská rozmanitosť – skladby sú často zmesou house music, garage, bassline, dubstep, heavy bass a.i. Okrem vlastnej produkcie sa venujú aj remixovaniu – v ich diskografii možete nájsť remixy pre Mele (Mixpak), Roisin Murphy, 92 Eternal, B. Rich (Party Like Us), Rampage (Nightshifters), Black Finger (Trouble & Bass), DJ Zinc (Bingo) a mnohých ďalších. Okrem nabitého producentského a DJského plánu si nájdu čas aj na vysielanie vlastnej radio show ‚Beats, Breaks & Bass‘, ktorú každý týždeň pripravujú pre Unity Radio. V Bratislave sa za HeavyFeet predstaví James Medina.

The Uniques – Skupina The Uniques už dávno nie je na Slovensku neznámym pojmom. Od ich posledného hrania na našej prvej párty v roku 2008 sa v ich kariére toho veľa zmenilo. V auguste 2010 sa tomuto triu podarilo vydať debutový mini-album From The Dust, z ktorého vyšlo niekoľko úspešných singlov a k jednému z nich sa pripravuje aj prvý videoklip. Vysoká kvalita debutu oslovila aj slovenských hudobných kritikov, ktorí ho ocenili cenou Radio_Head Awards. (Ako jediná slovenská kapela bola nominovaná vo všetkých kategóriách.) Po veľmi úspešnom česko-slovenskom turné so skupinou Kazety sa kapela rozhodla zmeniť prostredie a šla tvoriť do Berlína. Po niekoľkomesačnej rezidencii v hlavnom meste Nemecka sa s novými skladbami a v zmenenej zostavte vracajú na Slovensko. Na našej párty to bude ich prvý koncert v Bratislave po pol roku. Predtým hrali naposledy napríklad v Prahe pred Crystal Fighters a zastupovali východnú Európu na holandskom festivale Eurosonic. Ich koncert si jednoducho nemôžete nechať ujsť.

Mickey The Kid (Your Local Popstars / CZ) – Ako ďalší sa predstaví brnenský talent – producent, DJ, rezident párty Anorexic a London Calling a polovica zoskupenia Your Local Popstars – Mickey the Kid. Zvýraznil sa skvelými remixami pre Bad Mojo či Cuffiu a veľký úspech zaznamenal aj jeho remix hitu Swagger od Dem Slackers. Zaručujeme vám, že jeho set plný fidget housu, electra a dubstepu vás nenechá chladnými.

Line up doplní už tradične rezident Michael Priest.

Hochspannung!
24.6.2011
KC Dunaj
HeavyFeet (Stamp! Beats, Plant Music / UK)
Mickey the Kid (Your Local Popstars / CZ)
Michael Priest (Hochspannung!)
The Uniques
https://www.facebook.com/event.php?eid=194667257246560

Hochspannung

Zdroj: KC Dunaj
Publikoval: Redakcia GREGI.NET