Hochspannung!: 14. októbra v KC Dunaj!

Koncept Hochspannung! vznikol v roku 2008 a bol od začiatku jasne daný – prinášať na Slovensko to najčerstvejšie zo západného zvuku a predstaviť výrazné talenty zo Slovenskej a Českej scény v rytme electro, house, fidget či dubstep a uk funky.

Za to obdobie sme pre Vás prichystali množstvo klubových parties, ktoré mali vždy výbornú atmosféru a aj vďaka Vám sme mohli na Slovensku prvýkrát predstaviť DJov, producentov a skupiny ako B. Rich, Warrior One, Atomic Hooligan, Blende, When Saints Go Machine, HeavyFeet, Peo De Pitte, Detboi, Jay Robinson, Slap in the Bass a veľa iných. Pri tejto príležitosti sa stretneme 14.októbra v KC Dunaj a oslávime naše tretie narodeniny spolu so špeciálnymi hosťami.

Rico Tubbs (FIN) – V úlohe headlinera sa predstaví fínsky DJ a producent Rico Tubbs. Svoju kariéru začal vo Fínsku ako DJ Infekto (pôsobiaci v Bomfunk MC’s), kde tiež získal ocenenia za svoje skvelé djské remeslo. Vo svojej diskografii má EPčka a single na vydavateľstvách ako Cheap Thrills, Trouble & Bass, Top Billin a spolu s Atomic Hooliganom založil vlastné vydavateľstvo Bass=Win.

Rico Tubbs

Jeho sety sú plné heavy bass, electra, fidgetu a dubstepu. Rico hral takmer na všetkých kontinentoch, len tento rok sa predstavil na turné po Amerike, Kanade či Austrálií a tešíme sa, že sa prvýkrát predstaví aj slovenskému publiku. Jeho produkcia je často podporovaná tými najlepšími djmi ako Drop the Lime, Annie Mac či Crookers. V záľube má aj vytváranie bootlegov, pod jeho remixérske prsty sa dostali takí ako Justice, The Prodigy či Corona.

Kristee (CZ) – Line up doplní a za gramofóny sa postaví 22 ročná česká DJane a v poslednej dobe veľmi šikovná producentka Kristee. Produkcii sa venuje len krátko, ale veľmi úspešne. Kristee žije v Prahe a hraniu sa venuje od roku 2007. Začínala s hip hopom, ale postupným vývojom sa posunula bližšie k elektronickej hudbe.

Kristee

„V súčasnosti hrám rýchlejšiu tanečnú hudbu, ktorá sa dá charakterizovať ako global bass. V mojích setoch je počuť dubstep, electro, house, ale aj rap,“ popisuje svoju tvorbu Kristee. Okrem djingu sa venovala aj vlastnému programu Speed up, ktoré vysielalo rádio Spin.

Bad Mojo (SK) – Svoje vystúpenie si na Hochspannung! party zopakuje hlava internetového magazínu a vydavateľstva Splash! – Bad Mojo. Patrí jednoznačne k tomu najlepšiemu, čo na slovenskej klubovej scéne máme, stihol vydať zatiaľ jedno EP a na druhom pracuje pre český Meanbucket. Jeho šikovnosť si všimli aj v susednom Česku, kde zdielal spoločné pódium s Jack Beats.

Future Sound of Petržalka (live / SK) – O live zložku sa postará konceptuálny projekt Future Sound of Petržalka. FSoP vo svojich čisto hardwarových vystúpeniach sampluje česko-slovenský soc-pop a pretvára ho do súčasného zvuku electra a dubstepu.

Future Sound

Pre lepšiu predstavu si môžete stiahnúť jeho ep Elán 2020. alebo vypočuť záznam jeho vystúpenia z minuloročného festivalu Sperm.

Hochspannung!
14.10.2011
KC Dunaj
RICO TUBBS (Trouble & Bass, Bass = WIN, Cheap Thrills / FIN)
KRISTEE (Electrostimulation, Splash! / CZ)
BAD MOJO (Meanbucket, Splash! / SK)
MICHAEL PRIEST (Hochspannung! / SK)
Live:
FUTURE SOUND OF PETRŽALKA (live / SK)
VJ:
OLIQ (live visuals / SK)

Hochspannung

Zdroj: Hochspannung!
Publikoval: Redakcia GREGI.NET