Hanka Gregušová a Štefan,,Pista“ Bartuš ako špeciálny hostia špičkovej umelkyne menom JULIA SIEDL.

Važení priaznivci kvalitného umenia! Od 25. do 29. augusta sa uskutoční Rakúsko-Slovenské koncertné turné výnimočného  projektu.

Viedenská skladatelka a pianistka Julia Siedl je jedným z najznamejších objavov Rakúskej Jazzovej scény. Od roku 2011 vydala dva úspešné albumy – Mini Shaw Attack a Perlmania. Júlia si vytvorila svoj vlastný hudobný jazyk. Jej kompozície sú elegantné a vzrušujúce. Zvuk kapely je plný nápadov, bohatý na detaily, rytmus, farby.

Spolu so S.P.Bartušom – hviezdnym slovenským kontrabasistom, skladatelom – omentálne aktívne etablujúcim sa na Rakúskej Jazzovej scéne a výnimočným srbským bubeníkom menom Andjelko Stupar vytvarajú hudobný dialóg, plný emocií, života a synergie.

Na koncertoch zaznejú originálne kompozície Julie Siedl, z pripravovaného albumu tohto výnimočneho tria. Album bude nahravaný v septembri 2015, neskôr ho vydá prestížne vydavatelstvo MINOR MUSIC. Program svojim hlasom obohatí úspešná slovenská speváčka Hanka Gregušová. Hanka zaznamenala mnoho úspechov tiež v zahraničí, ako aj v samotnej mekke Jazzu New York! Zaspieva kompozície z profilového albumu S.P.Bartuša Collectivity z jej autorskými  textami.

Julia Siedl/AT- piano, S.P.Bartus/SK – kontrabas, basgitara, Andjelko Stupar/SRB – bicie nástroje, Hanka Gregušová- spev

25.8. – Vieden – Zwe- 20.00.
26.8. – Bratislava-Rakúske Kultúrne fórum -18.00
27.8. – Purbach – Sandhofer – 19.00
28.8. – Piešťany – Kursalon – 20.00
29.8.- Lučenec – Dni mesta, Námestie republiky – 16.00
29.8.- Bojnice – Hudba na Korze, Muzika Restaurant -20.30

Medzinárodné spojenie výnimočných umelcov zaručuje vynikajúci umelecký zažitok. Prídite ho osobne zažiť, srdečne Vás pozývame !

poster Julia Siedl

Zdroj: BARTUSOVA Natasa