Grape festival sa už zajtra premiestni z letiska do mestského parku.

Festival Grape sa v pôvodnej podobe nemohol uskutočniť a tak sa bude konať aspoň jeho mini verzia v mestskom parku Piešťany. Akcia s názvom Park duševného zdravia prebehne 6.-8. augusta, čiže bude trvať o jeden deň dlhšie ako „veľký“ Grape.

„Názov sme poňali tak trošku s odľahčením, ale v podstate to znamená, že chceme ľuďom opäť vrátiť pocit pohody a návratu do bežného života, potom, čo museli niekoľko mesiacov sedieť zavretí doma bez možnosti kultúrneho vyžitia,“ hovorí za organizátorov Ján Trstenský.

Každý festivalový deň sa v starom amfiteátri uskutočnia koncerty slovenských skupín, pričom kapacita priestoru je 900 návštevníkov. Využitý bude aj hudobný pavilón, kde sa predstaví úspešný stand up komedy Silné reči a doplní ho premietanie dokumentu 10 rokov Grape festivalu. V Kursalóne sa bude počas dvoch dní konať Urban Market- prehliadka nezávislej módy, dizajnu a umenia. Z letiska organizátori ešte prenesú do parku niektoré partnerské zóny a aj inštaláciu hrozna. Rovnako budú pre návštevníkov k dispozícii osvedčené festivalové gastro prevádzky a vznikne tak malá street food zóna. „Snažili sme sa do mestského parku preniesť kúsoček festivalu, nech ľuďom ostane letisková emócia, veríme, že sa nám to podarilo, a že si to všetci aspoň takto v malom užijeme,“ dopĺňa Trstenský.

Z programu to ale nie je všetko, pripravené sú ešte prekvapenia, ktoré organizátori pred začiatkom akcie prezradia. Okrem hudby sa môžu návštevníci a okoloidúci obyvatelia Piešťan tešiť aj na nehudobný program, na ktorý nebude potrebné kupovať vstupenku.

V hudobnom pavilóne v piatok a v sobotu vystúpia Silné reči Jána Gorduliča, po nich sa odpremieta dokument 10 rokov Grejpu a v sobotu prebehne aj diskusia Nadácie Orange s témou Duševné zdravie. V Kursalone bude letný Urban Market, kde budú stánky s nezávislou módou, dizajnom a umením. Tu si budú ľudia môcť kúpiť originálne výrobky od slovenských predajcov, v priestore budú spríjemňovať nakupovanie aj domáci klavírni umelci hrou na krídlo.

Pri Dome umenia aj pri Hudobnom pavilóne budú gastro zóny so street food ponukou, takže ak sa niekomu nebude chcieť doma variť, môže prísť ochutnať. Nebude chýbať ani nealko a alko občerstvenie. Pri starom amfiteátri si môžete dať čapovanú tankovú Plzeň do skla a vedľa v Jameson zóne ochutnať miešané drinky. Pri fontáne vznikne aj malá Birell zóna a ochutnať budete môcť aj Šariš Ipu, prípadne si dať dobrú kávičku z pojazdných vozíkov. Festival Grape bude v parku ešte pripomínať inštalácia hrozna, dielo Viktora Freša „Mega Viki“, alebo nadrozmerná deka, kde si budú môcť ľudia len tak posedieť. Relax si návštevníci budú môcť užiť tiež v 365.chill out zóne, ktorá okrem oddychu ponúkne aj možnosť zahrať si kalčeto.

Tí, ktorým bude hudobný program krátky, sa môžu po koncertoch zastaviť v Kursalone na afterke, kde každý večer vystúpia slovenskí a maďarskí Djs.

Programu je teda veľa, tak vás všetkých festival Grape pozýva oddýchnuť si a uvoľniť sa do Parku duševného zdravia.

Hudobný program:
Štvrtok: Le Payaco, Modré Hory, Fallgrapp
Piatok: Bad Karma Boy, Ultrazvuk, Para
Sobota: Medial Banana, Gleb, Billy Barman

Vstupenky na hudobný program sú v predaji na www.grapefestival.sk/vstupenky
FB event Park duševného zdravia
FB event Afterka v Kursalone

www.grapefestival.sk

Zdroj: TS