Fíni z Amorphis si po koncerte na Dobrom Festivale doprajú dobrú kávičku a pirohy.

Prešovský koncert fínskej metalovej kapely Amorphis sa blíži. Už o tri týždne sa postavia hudobníci z Helsínk na pódium Dobrého festivalu a predstavia naživo svoju aktuálnu nahrávku Queen of Time. Prípravy celého festivalu vrcholia a známe sú už aj požiadavky headlinera metalového programu festivalu. Pre organizátorov to bude štandardná európska návšteva. Ochutnať chcú tiež slovenské špeciality a po koncerte si doprajú šálku dobrej kávy.

Amorphis pricestujú na Dobrý Festival v dvanásťčlennej skupine. V súvislosti so svojim vystúpením však nemajú žiadne veľké nároky. V zozname požiadaviek sa nachádza tiež informácia o tom, že chcú na odporúčanie organizátora ochutnať slovenské tradičné jedlá. „Ponúkneme im domáce lepené pirohy, holúbky, kyslú kapustu. Amorphis si podobne ako predošlý headliner Sepultura pochutí aj na cukríkoch, čokoládach a výbere rôznych sladkostí.

„Po rozhovoroch s manažmentom vieme, že si po koncerte  doprajú hlavne šálku dobrej kávy, čo nám je veľmi sympatické,“ priznáva organizátor festivalu Miro Tásler.

Amorphis ponúkne na východe Slovenska výpravné melódie, mystériu a melanchóliu, ktorá je vzorová pre fínsku metalovú hudbu. A veru, majú z čoho vyberať. Podľa setlistov aktuálneho turné dostávajú veľký priestor novinky The Bee, The Golden Elk, Wrong Direction, Daughter of Hate, Heart of Giant, ale aj základné kamene Black Winter Day, Death of a King, House of Sleep a ďalšie. „Skladby z nového albumu nastavili nové štandardy našim shows. Každý, kto počul Queen of Time aspoň raz, tak vie, čo to znamená. Týmto albumom sa zrodil nový „Tales From The Thousand Lakes“ a začala nová éra,“ dodáva Holopainen.

Metal, Rock, Pop, Electro

11. ročník Dobrého festivalu sa bude konať 14.-16. júna 2019 na prírodnom kúpalisku Delňa v Prešove. Fínsky Amorphis sa predstavia večer v sobotu 15. júna. Z ďalších metalových kapiel prijala pozvanie prešovská legenda Wayd aj ruská partička Grai.

Dobrý Festival ponúkne už tradične multižánrový program na troch pódiách. Okrem metalistov si na svoje prídu aj fanúšikovia kapiel IMT Smile, RAZORLIGHT, N.O.H.A., Ofenbach, Pendulum DJ set, Kali a Peter Pan, Chinaski, Karolina Czarneczka, Chikiliki Tu-a, Heľenine oči, Kandráčovci, Štefan Štec, Ine Kafe Elevenhill, Satin lead, Adam Ďurica, Emma Drobná, Buranowski, Slobodná  Európa a dalších. Podrobný denný program nájdete na stránkach www.dobryfestival.sk a www.facebook.com/dobryfestival

Vstupenky sú v predaji v sieti ticketportal a ticketlive

redakciu informoval Edo Kopček z organizačného tímu Dobrého Festivalu