Elis Mraz vydává energický singl Don’t Touch Me. Humornou skladbu představila v zorbingové kouli.

Eliška Mrázová alias Elis Mraz vydává v těchto dnech novinku – velmi energický singl s názvem Don’t Touch Me. Skladba, kterou sama napsala a zhudebnila, navazuje svou živelností a humorem na předcházející singl Wanna Be Like, se kterým se Elis ucházela o postup do finále letošního ročníku Eurovize, kde skončila těsně za vítězem domácího kola. Humor a nadsázku novinkového songu podtrhuje videoklip z vlastní režie autorky, ve kterém se prohání v zorbingové kouli centrem Prahy. Myšlenka singlu, a i jeho samotný název, poukazují na nutnost zachovat si nadhled a veselou mysl i v náročnějších chvílích jako jsou současné dny.

„Píseň Don‘t Touch Me, v překladu nedotýkej se mě, nejdřív vznikla jako vtip pro mě a mé přátelé. Těm se to ale tolik zalíbilo, že jsem se nakonec rozhodla o ní podělit i dál. Nápad zorbingové koule – dopravního prostředku v této době mě napadl už při skládání písničky,“ říká Elis Mraz ke své novince a dodává: „Co mě příjemně překvapilo bylo, že i když jsem se kutálela po centru Prahy, nikdo nám nic nezakazoval a lidi kolem se na nás přes roušky smáli a mávali nám. Dnešní doba je těžká a někdy nezbývá nic jiného než se nad tím umět povznést s úsměvem a humorem. Věřím, že smích léčí a umět někoho rozesmát je vzácnost, tak doufám, že se mi to tentokrát podařilo.“

Klip, který je barevný, energický a hlavně humorný, se natáčel koncem dubna uprostřed téměř vylidněné Prahy. Hlavní scéna se odehrává na Staroměstském náměstí, kam se Elis vypravila se zorbingovou koulí a kutálela se až k Prašné bráně. Klip je doplněn o vtipné scénky, které poukazují na reálné situace nás všech během karantény. V příběhu můžete zahlédnout i Marsela Bendiga (bratra zpěváka Jana Bendiga), který se nedávno zúčastnil soutěže Česko Slovenská SuperStar.

Eliška Mrázová alias Elis Mraz je česká zpěvačka, skladatelka a multiinstrumentalistka původem z Ostravy. Roku 2014 se dostala do semifinále soutěže TV Nova Hlas Česko Slovenska a stala se letní tváří reklamní kampaně značky Coca-Cola Řekni to písní. Zvítězila v anketě Český slavík MATTONI 2014 v kategorii Objev roku. V poslední letech se věnuje zejména skládání autorských písní. Aktuálně píše skladby nejen pro sebe, ale i pro české a zahraniční interprety a připravuje svou sólovou desku. V minulosti spolupracovala také s významnými zahraničními autory jako Andrew Murray, Kenneth Karlin nebo Don Mescall. V semifinále české Eurovize 2020 skončila na druhém místě.

facebook.com/elismraz, instagram.com/elismraz

Zdroj: TS