EAR-GASMIC na svoje 10. výročie prinesie DJskú trance špičku.

Už 25. mája trance párty EAR-GASMIC oslávi svoje neuveriteľné 10. výročie. Bude to zároveň jeden z tých momentov v roku, kedy do Bratislavy zavíta medzinárodná trance elita. V podobe nabitého line-upu sa tu predstavia DJi Simon Patterson, Sean Tyas, RAM, Unbeat, Kristy Jay, Cole a Zolike.

Headlinerom 10. výročia bude  DJ a producent zo Severného Írska – SIMON PATTERSON. Majster melancholických melódií a ostrých beatov. Preslávil sa 21 po sebe idúcimi 1. miestami na Beatporte, rovnako tak ako na všetkých ostatných renomovaných hudobných portáloch, s trackmi ako sú Dissolve, Now I Can Breathe Again, Apex, The One, Shadows (s Astrixom), Brush Strokes, Northern Lights, Here and Now, Latika, Thump, Smack, F-16, Bulldozer, Miss You, Taxi a Mood Swing.

Simon Patterson pravidelne vystupuje na najzvučnejších svetových festivaloch a kluboch po celom svete. Jeho turné sú neúnavné a kalendár vystúpení má neustále plný. My sme preto nesmierne radi, že sa nám Simona po dlhých rokoch podarilo zabookovať práve na naše výnimočne 10. výročie EAR-GASMICu. Simon Patterson je kľúčovým hráčom na všetkých hlavných udalostiach agentúry Insomniac vrátane Dreamstate, EDC, Beyond Wonderland a pravidelne sa objavuje na akciách ako sú A State Of Trance, Creamfields, Tomorrowland, Transmission, BAT, Evolution, Mayday, Luminosity a na nespočetnom množstve ďalších významných elektronických podujatí.

Spoločne s DJmi ako sú Sean Tyas, Avalon, John Askew, Will Atkinson, Alex Di Stefano a Orkidea je Simon Patterson jeden z elity labelu VII – najhorúcejšej značky, ktorá spája dohromady zvuky tech-trance, psy trance a melodický trance. Taktiež Simonova značka Open Up patrí medzi pevne dominantnú na trhu v oblasti kvalitného underground trance, tech & psy. Jeho týždenné Open Up rádio show sú pravidelnou prezentáciou najhorúcejších noviniek z jeho štúdia a taktiež čerstvého tech & psy soundu.

Ďalším z vystupujúcich počas tejto špeciálnej noci bude Američan SEAN TYAS.

Pokiaľ niekto z trance-ových DJov a producentov posledné roky nepodľahol vplyvu EDM a zostal verný svojmu pôvodnému štýlu, tak to bol určite Sean Tyas. Tento Američan, pôvodom z New Yorku sa začal zaujímať o elektronickú hudbu už na počiatku 90. rokov. Od roku 2000 vydáva vlastnú produkciu a dnes je tento vysoko rešpektovaný medzinárodný DJ mnohými odborníkmi označovaný za možnú budúcu jednotku žánru trance. Už teraz je považovaný za nekorunovaného kráľa obľúbeného tempa 138 BPM a je veľmi žiadaným hudobníkom. Pre remixovanie svojich diel si ho vyberajú i umelci mimo elektronickú tanečnú hudbu ako napr. Pink či Bloodhound Gang, ale taktiež hviezdy ako sú Moby, Armin van Buuren, Above & Beyond, Tiësto a pod. V roku 2016 vydal svoje debutové dvoj-album nazvané „Degeneration“ , v rámci ktorého nechýbajú aj remixy od DJskych kolegov ako sú Giuseppe Ottaviani, Darren Porter, Alex Di Stefano či John Askew.

Sean uplynulý rok odštartoval taktiež svoje vlastné vydavateľstvo Degenerate Records, ktoré narástlo alarmujúcim tempom a je prepojené s jeho týždenným podcastom Degenerate Radio.

Jeho energické a dynamické sety ste mohli zažiť na mnohých majoritných svetových festivaloch zahŕňajúc Tomorrowland, A State of Trance, Ultra Music Festival, Electric Daisy Carnival, Electric Zoo, Godskitchen, Gatecrasher, Ministry of Sound, Zouk Singapore, Beyond Wonderland, Pacha NYC, Avalon Hollywood, Exchange LA, Privilege Ibiza a na mnohých ďalších.

Trojicu medzinárodných DJs v rámci line-upu uzatvoríme DJom RAM, ktorého na Slovensku predstavíme úplne po prvýkrát.

Tento Holanďan odštartoval svoju sólovú kariéru v roku 2009, v ktorom zároveň silne zabodoval trackom „RAMsterdam“. Podporovaný bol všetkými hlavnými trance DJs a taktiež sa stal skladbou roku na A State Of Trance, rovnako samotný Armin van Buuren ho vyhlásil za „najlepšiu skladbu roka“.

Najväčší track od RAMa po skladbe „RAMsterdam“ prišiel až v októbri 2013. Dôvodom pre napísanie tejto skladby bol veľmi smutný. Strata jeho milovanej manželky Amelie bola príčinou tejto skladby, nazval ju preto „RAMelia“ a jej vokál naspievala holandská speváčka Susana. Skladba vyhrala množstvo ocenení po celom svete a bola odohraná 8x po sebe na A State of Trance, v rámci hlasovania o „Future Favorite“ získala neuveriteľných 61, 9% hlasov (doposiaľ celkovo najviac hlasov v rámci ASOTu, kde Armin o tracku „RAMelia“ hovorí ako o „all-time favorite“ skladbe. Táto skladba zároveň získala druhé miesto v rámci Tune of the Year na ASOT 2013.

S pokračujúcou podporou všetkých veľkých DJov, ako je Armin van Buuren, Ferry Corsten, Markus Schulz, Paul van Dyk, Aly & Fila a mnohých ďalších a vydávajúc na všetkých veľkých labeloch ako WAO138 – FSOE – Black Hole a samozrejme jeho vlastnom Grotesque je RAM je na vzostupe s jedinečným RAM zvukom.

S ďalšími 5 skladbami v posledných rokoch na Beatporte a 6 trackmi, ktoré sa umiestnili na prvých priečkach v roku 2017. V roku 2018 povydával ďalšie mnohé veci, kedy sám Armin van Buuren povedal, že RAM je jeden z najviac pracujúcich ľudí na scéne!

RAMova značka Grotesque rastie veľmi rýchlo aj v rámci jeho eventov v Holandsku, kde v decembri 2018 oslávil 9. výročie Grotesque Indoor Festival #350 pri príležitosti jeho 350. rádio show. Zároveň taktiež vydal novú 3 CD kompiláciu Grotesque. Okrem svojich open to close nocí nazvaných „Strictly RAM“ teraz RAM taktiež posúva značku eventov Grotesque aj do sveta s medzinárodným klubovým turné.

UNBEAT je už pravidelnou súčasťou akcií EAR-GASMIC od roku 2013. Tento 24 ročný DJ z Bratislavy sa začal DJingu venovať v roku 2011, k čomu v roku 2013 pridal aj vlastnú produkciu. Odvtedy vydal niekoľko úspešných trackov, ktoré sa dočkali podpory od veľkých mien ako Armin Van Buuren, Paul Van Dyk, Simon Patterson alebo Sean Tyas, či Giuseppe Ottaviani, ktorý odohral jeho najnovší track EVO aj nedávno v holandskom Utrechte na A STATE OF TRANCE 900. Unbeat hral na posledných pár edíciách EAR-GASMICu výnimočne skôr ako warmup DJ, kedy pripravoval pôdu pre headlinera. Tentokrát však opäť zahrá v čase kedy môže návštevníkov svojim tech-trance setom plným energie poriadne „rozsekať“.

Line-up ďalej doplní DJka KRISTY JAY.  Svoju trance kariéru odštartovala v roku 2014. Tracky z jej produkcie pravidelne získavajú support od významných trance DJov ako napr. Giuseppe Ottaviani, Photographer, Sied Van Riel, Manuel Le Saux, Jordan Suckley, Sean Tyas, Indecent Noise, RAM, Alex M.O.R.P.H. a pod. Kristy Jay vystúpila na viacero prestížnych akciách vrátane zahraničných ako sú napr. Air Festival (CZ), Electronic Pleasure (FR), Surprise Act pres. By Rave Club Events (DE), Citadela with Paul Van Dyk (CZ), Transmission Pre-Party (CZ), Beats For Love (CZ), taktiež na slovenskej EDMANIA a na mnohých ďalších. KRISTY JAY preferuje rýchlejšie tempo a tak i tentokrát budete môcť od nej očakávať slušnú porciu energického trancu.

O trancové klasiky sa postará Nikolaj Hirič (producentský nick Hyricz) a.k.a. COLE. Pochádza z Kyjeva (Ukrajina) a na Slovensko sa presťahoval v roku 1994. Od tej doby sa aktívne venuje hudbe. Ako DJ pôsobí od svojich 17 rokov a od tej doby prešiel širokou škálou tanečných štýlov od trance cez techno až po aktuálny zvuk, ktorý ho reprezentuje. Posledných niekoľko rokov sa rozhodol obnoviť svoju vášeň ku svojim hudobným koreňom a preto ho môžete pravidelne vidieť v line-upoch trancových akcií ako je EAR-GASMIC, kde prezentuje old school trance sound. Inak tomu nebude ani tentokrát, kedy sa COLE predstaví v rámci veľmi špeciálneho classics setu „The Best Of 1999“.

Posledným predstaveným DJ z line-upu je domáci ZOLIKE, ktorý sa postará o otvárací set tejto výnimočnej noci. Za jeho niekoľkoročné pôsobenie na scéne uzatváral mnoho akcií a hral na rôznych after-parties. Z času na čas sa objaví v B2B setoch, ktoré naberajú nový rozmer miešaním viacerých štýlov. V posledných mesiacoch hráva pomalšie štýly ako napríklad progressive house a melodic techno, ktoré sa výborne hodia na warm-up. Otváracie sety dokážu navodiť tú správnu atmosféru noci a inak tomu nebude ani teraz.

25. mája 2019 zažijete túto unikátnu zostavu DJov v bratislavskom Ateliéri Babylon, kde spoločne oslávime 10. výročie párty EAR-GASMIC.

Ear-Gasmic: „10 Year Anniversary Edition“ – 25. 05. 2019
Miesto: Ateliér Babylon, Námestie SNP 14/Kolárska 3, 811 06  Bratislava – staré mesto
Start: 21:00 hod., End: 05:30
Line-up:  Simon Patterson (UK), Sean Tyas (USA), RAM (NL), Unbeat, Kristy Jay, Cole (The Best Of 1999 set), Zolike
Entry: regular 23 € / VIP: 33 €
Event: https://www.facebook.com/events/310827996191202/ 
Web:  www.facebook.com/babylonatelier, www.babylonatelier.sk
Ear-Gasmic fan page:  https://www.facebook.com/eargasmic.official
Pre-sale / predpredaj: http://bit.ly/ear-gasmic10years

Zdroj: Ear-Gasmic