Dobrý festival pripravil bohatý hudobný a sprievodný program pre deti aj dospelých!

Dobrý festival otvorí svoje brány už 14.6.2019 – 16.6.2019 na Delni v Prešove! Okrem nabitého hudobného programu organizátori pripravili aj bohatý sprievodný program pre deti aj dospelých.

Na Dobrý festival každoročne zavítajú stovky detí a tento rok pre nich organizátori opäť pripravili množstvo zaujímavých aktivít a zážitkov. Deti si ozdobia muffiny, budú maľovať na drevo, na tričká, vyrábať šperky, modelovať z hliny a užijú si balónovú šou! Vyskúšajú si obľúbený kurz prvej pomoci, zažijú tréning malých lyžiarov, zahrajú si rôzne hry a vyskáču sa v skákacích hradoch. Rodičia môžu využiť prítomnosť profesionálnych animátorov, ktorí im ich ratolesti radi postrážia, kým si oni vychutnajú bohatý program Dobrého festivalu. Pre dospelých je pripravená prednáška o príprave na počatie, pôrod a materstvo a workshop nosenia a šatkovania detí. Vítané sú aj deti a dospelí so zdravotným a mentálnym handicapom, pre ktorých bude program prispôsobený tak, aby si i oni vychutnali dávku zábavy a radosti. Zdravotnícky dozor bude zabezpečený zdravotníkmi z Asociácie samaritánov SR. Na deti bude čakať aj malé občerstvenie a nanuky. Počas Dobrého festivalu si bude možné v detskom kútiku nechať postrážiť deti od veku 3 rokov.

V Deutschmann GALÉRII sa, okrem podávania DOBREJ kávy, budú premietať filmy, vystavovať obrazy, čítať rozprávky a diskutovať zaujímavé témy. V sobotu a v nedeľu sa program začne o 11:00 s divadielkom Cililing, ktoré na Dobrý festival prinesie rozprávkový svet plný zábavy a veselých dobrodružstiev, kde dobro vždy zvíťazí a zlo nezostane nepotrestané. V sobotu prijal pozvanie organizátorov skvelý herec, člen činohry Divadla Alexandra Duchnoviča v Prešove, pán Eugen Libezňuk, ktorý našim najmenším prečíta krásne slovenské rozprávky z pera Pavla Dobšinského. V nedeľu si budeme čítať z knižky s mladými hercami zo Súkromného konzervatória Dezidera Kardoša.

Po oba dni budú v Deutschmann GALÉRII prebiehať aj zaujímavé diskusie. O svojej práci prídu porozprávať zástupcovia Migračného úradu Ministerstva vnútra SR. Čo je to cirkulárna ekonomika, ako správne recyklovať, či ako sa zapojiť do projektu „Bicykle za dobré skutky“, sa dozviete v diskusiách s Green Cubator n.o. S OZ Podaj ďalej sa porozprávame o pomoci druhým, či ako funguje charita v Prešove. Sky Rádio si spolu so svojimi hudobnými hosťami pripravilo talkshow na tému „30 rokov slobodnej hudby“. Návštevníci si môžu zalietať na teplovzdušnom balóne a pripravené bude aj „živé“ Človeče, nehnevaj sa.

Časť areálu bude vyhradená výstave limitovanej kolekcie obrazov takmer zaniknutých slovenských párt. Jedinečný projekt „Party v 21. storočí“ spája originálne obrazy, ktoré unikátnym spôsobom spájajú fotografiu, facepainting a umeleckú maľbu. V priebehu 2 rokov navštívilo už viac ako 300,000 ľudí 30 výstav a prezentácií po celom svete: Brusel, Berlín, Bratislava, Viedeň, Praha, Pyeongchang, Ottawa, New York, Washington, Košice či Brno a Prešovčania si ju môžu pozrieť práve na Dobrom festivale!

11. ročník Dobrého festivalu sa bude konať 14.-16. júna 2019 na prírodnom kúpalisku Delňa v Prešove. Ohlásené mená účinkujúcich: IMT Smile, Razorlight, N.O.H.A., Ofenbach, Pendulum DJ set, Kali a Peter Pann, Chinaski, Amorphis, Grai, Wayd, Ine Kafe, Slobodná Európa, ElevenHill, Chikiliki tu-a, Heľenine oči, Karolina Czarnecka, Kandráčovci, Štefan Štec, Veronika Rabada, Lukáš Adamec, Adam Ďurica, Emma Drobná, Tomáš Buranowski, Rudda a mnohí ďalší! Novinkou na Dobrom festivale bude prítomnosť samostatného pódia Reggaenade Sound so štedrou hudobnou nádielkou od ska, cez rocksteady, reggae, dub až po dancehall. Viac info: www.dobryfestival.sk a www.facebook.com/dobryfestival. Vstupenky sú v predaji v sieti ticketportal, ticketlive alebo v stánku Dobrého festivalu na Hl. ulici v Prešove. Vstup je pre deti do 140 cm v sprievode rodičov zdarma.

Pod záštitou Andrey Turčanovej, primátorky mesta Prešov.

Zdroj: Dobrý Festival