Cigánski Diabli vydali nové CD „Kone“, pokrstia ho na koncerte 8. augusta na Bratislavskom hrade!

Cigánski Diabli majú nové „KONE“! Tak sa volá nový album, ktorý nazvali podľa najsilnejšej skladby na novom CD. Album obsahuje 12 piesní, ktoré naživo predstavia 8. augusta na exkluzívnom koncerte na Bratislavskom hrade. Na nádvorí hradu si pre fanúšikov pripravili premiéru klipu a bombastickú svetelnú šou. Nebude chýbať ani prekvapenie v podobe špeciálnych huslí, na ktorých odpália Montiho čardáš!

Fantastickí muzikanti Cigánski Diabli majú doteraz na konte päť albumov. Na nový hudobný počin si fanúšikovia museli počkať dlhých šesť rokov.

„Album sme nahrávali u nášho kamaráta Dušana Raticu, ktorý ma skvelé v štúdio v Bratislave. Už 12 rokov nahrávame len u neho, tak sa z nás stali kamaráti. Nový album sme tvorili rok, lebo samozrejme popri koncertoch nebol čas. Kedykoľvek sme mali čas a nacvičili skladbu, tak sme išli do štúdia,“ vysvetľuje kapelník Ernest Šarközi.

Nové CD obsahuje 12 piesní. Cigánski Diabli ho nazvali podľa titulnej skladby „Kone“, hudbu zložil Ernest Šarközi a text napísala Monika Kozelová.

„Monika Kozelová je naša kamarátka, poznáme sa naozaj dlho. Napísala túto pesničku špeciálne pre nás. Poslali sme jej skladbu a ona ju otextovala. Ostatné texty na novom albume som napísala ja. Ku skladbe „Kone“ máme v pláne nakrútiť aj videoklip, ktorý bude mať premiéru práve na koncerte na Bratislavskom hrade. Veľmi sa tešíme, ako nové skladby zahráme našim fanúšikom. Pretože bez nich by sme stratili inšpiráciu a chuť tvoriť. Vďaka nim máme šťastie, že môžeme robiť prácu, ktorá nás napĺňa,“ prezradila Silvia Šarköziová.

Nové skladby odpália Cigánski Diabli na nádvorí Bratislavského hradu. CD im príde pokrstiť maestro Milan Lasica. Diabli zahrajú originálne virtuózne skladby, fúzie a jedinečné aranžmány, na každú skladbu si pripravili skvelú svetelnú šou. Dokonca si pripravili chuťovku v podobe špeciálnych huslí.

„Ja som taký špekulant, ktorý si potrpí na imidž. Stále niečo nové hľadám, buď oblečenie, doplnky, nový štýl. A tak mi napadlo, že by som chcel vyskúšať biele husle. Našiel som ich v Londýne a hneď ma zaujali. Znejú skvelo, aj keď ich ešte idem dať nastaviť kamarátovi do Viedne. A potom na nich zahrám našim fanúšikom Montiho čardáš,“ teší sa Štefan Banyák, ktorý hrá v kapele prvé husle.

Cigánski Diabli zahrajú na hrade v klasickej zostave kapelník Ernest Šarközi, cimbal, Silvia Šarköziová, violončelo, Štefan Banyák, prvé husle, Jozef Farkaš, viola, Zoltán Grunza, klarinet, tarogáto a Róbert Fehér, kontrabas. Koncertom odštartujú turné po slovenských mestách, ktoré skvelých hudobníkov čaká v novembri a decembri. Orchester Cigánski Diabli – Gypsy Devils už od roku 1991 reprezentuje Slovensko po celom svete, vystupoval už na všetkých 5. kontinentoch a v 35 krajinách vrátane USA, Austrálie, Kanady, Japonska, Číny, Južnej Kórei, Mexika, Egyptu a takmer celej Európy. Vstupenky na koncert na Bratislavskom hrade 8. augusta 2019 si môžete kúpiť  v sieti Predpredaj.sk https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/ciganski-diabli-na-bratislavskom-hrade-2019-08-08/ Viac informácií nájdete na http://www.gypsydevils.com/sk a na https://www.facebook.com/gypsydevils/

Zdroj: NK Factory