Celebrating 2 years of Important: Trojka Coffe Bar – Rozhovor!

Keďže dva roky značky IMPORTANT budeme oslavovať v Trojka Coffee Bare, v podniku, ktorý oslavuje piaty rok svojho otvorenia, vyspovedali sme jedného z jeho majiteľov, Lenku. Leni, kto všetko stojí za Trojka Coffee Barom a čo Vás priviedlo k myšlienke otvoriť si bar?
V prvom rade by som chcela značke  IMPORTANT zagratulovať k druhým narodeninám, prajem jej, ale aj Vám, veľa úspechov, inšpirácie a chuti do práce. Za Trojkou stoja traja kamaráti – preto názov Trojka Coffee Bar – ktorí sa rozhodli, že by chceli podnik v štýle “obývačky”, aby sa v ňom návštevníci cítili dobre. Toho času v Brezne nič podobné nebolo a dovolím si tvrdiť, že stále (okrem Trojky) ani nie je. Chceli sme zákazníkom ponúknuť príjemné posedenie cez deň, ako aj intímnu, barovú atmosféru večer. Snáď sa nám to podarilo.

18. apríla budeme zapíjať päť rokov existencie Vášho baru. Idea pripravovať podujatia zamerané na hranie nekomerčnej hudby prišla s jeho otvorením alebo až postupom času?
Táto idea skrsla v mojej hlave približne pred rokom. Potrebovali sme niečo nové, čím by sme prilákali zákazníkov. Mám rada tento druh hudby a v menších podnikoch, kde sa hráva som sa vždy cítila skvele. Oveľa lepšie ako vo veľkých kluboch. Chcela som to skúsiť a ľudom sa to zápáčilo.

lenka_trojka_

Zaujíma ma ako ste sa pustili do spolupráce s Molom?
Molu som prvýkrát stretla, keď hral u nás s T-Mikom v Café Del House a oslovil ma svojim štýlom. Hrá inak ako ostatní a to sa mi páči.

Neskôr si ho oslovila aj ohľadom IMPORTANTu…
Áno, dlhšie som mala záujem o formát v štýle DJ + doprovod hudobného nástroja, v tomto prípade saxofón. Stačilo sa opýtať Vás a hneď bola ruka v rukáve.

Vráťme sa do nedávnej minulosti. Značka IMPORTANT mala svoju premiéru v Trojke 26. decembra 2013. Ja osobne na tento večer rád spomínam. Milujem hrania v malých, kokteilových baroch či kaviarňach kde som ako DJ v úzkom kontakte s ľuďmi. Ako si vnímala túto akciu ty a ako na ňu pozeráš s odstupom času?
Bola to skvelá akcia. Z mojich vlastných skúseností viem, že ľudia potrebujú viac času alebo alkoholu, kým sa rozbehnú, ale v ten večer to išlo naozaj ľahko. Atmosféra bola vynikajúca,  všetci sa bavili, usmievali, popíjali a tancovali do rána vďaka Vám a Vašej hudbe. Som Váš veľký fanúšik a držím Vám palce.

830489_588229441190570_1294196624_o

Som rád, že sa k Vám IMPORTANT môže vrátiť a teším sa na výbornú atmosféru.
Aj ja sa teším! Verím, že z tejto spolupráce vybudujeme tradíciu.

Ďakujem za rozhovor.

Zdroj: ThomasDeXter