Celebrating 2 years of Important: ThomasDeXter – Rozhovor!

Ahoj Tomi. Teba ako zakladateľa a šéfa značky IMPORTANT nemôžeme obísť a pri príležitosti jej druhých narodenín Ti chcem položiť pár otázok.

Moja prvá otázka je jednoduchá. Prečo IMPORTANT? Ako vznikol nápad a aké si mal očakávania od tohto projektu?
Prvá myšlienka založiť si niečo vlastné sa v mojej hlave objavila, keď som prestal aktívne pôsobiť v projekte Clubber In The House (clubber.sk). Bol som z toho celého znechutený. Posledný rok som mal pocit, že nikam nenapredujeme, stáli sme na jednom mieste. Preto som ukončil spoluprácu na projekte, ktorý ma zdržoval a nikam neposúval. Po čase som sa s touto myšlienkou pohrával čoraz viac. Založiť si niečo vlastné o čo sa budem starať sám, s ideou vytvoriť si okolo seba malý tím ľudí, s ktorými budem spolupracovať a ktorí budú pracovať nielen na sebe, ale budú sa snažiť posúvať aj značku dopredu sa stávala reálnejšou. Hudba, ktorú hrám je pre mňa nesmierne dôležitá. Chcel som vytvoriť zážitok, odkaz a dať mu jednoduché a výstižné meno, preto IMPORTANT. IMPORTANT je dôležitý housový zážitok!

1140x616_thomasdexter

Značka funguje úspešne už druhý rok. Ako by si zhodnotil jej doterajšie fungovanie?Začínali sme od nuly. Na Slovensku je zložité dostať do povedomia ľudí niečo nové, čo je pre nich neznáme, ale myslím si, že sa nám to podarilo. Máme stále rezidencie, dopyt po našej hudbe sa zvyšuje. V rámci značky ideme správnym smerom.

Myslím si, že si dal dokopy dobrú partiu ľudí a zato Ti, samozrejme, ďakujeme. Prečo si si vybral práve nás?
Hlavne pre Vašu ľudskú stránku a cit k hudbe.

Poznám Ťa ako človeka, ktorý musí stále napredovať a prichádza stále s novými nápadmi. Môžeš nám prezradiť nejaké plány a túžby týkajúce sa značky IMPORTANT do budúcnosti?
Do tejto chvíle nám s vizuálom pomáhali ľudia z copyright.sk. Aktuálne však redizajnujeme plagáty v spolupráci s Lenkou Jenebovou, ktorá sa stala novým členom nášho tímu ako DESIGNER/ ARTWORKER. Postupne prejdú redizajnom aj IMPORTANT promo CD a mnohé iné veci, ktoré by som nateraz viac  nešpecifikoval. Nechajte sa prekvapiť!

Pri príležitosti drúhého výročia IMPORTANTu nás už počas tohto víkendu čakajú dve oslavy. Povedz nám o nich niečo viac.

850x315_FB_IMPORTANT_ITH_BREZNO

Ja osobne nemám rád oslavy menín ani narodenín, pôvodne som niečo podobné neplánoval. Nanešťastie, keďže Trojka Coffee Bar a módna značka Lenka Wolf Fashion oslavujú v týchto dňoch svoje 5. narodeniny, spojili sme tieto udalosti a oslávime aj 2. výročie našej značky. Veľkonočný piatok v Brezne bude svedkom nového zážitku v rámci IMPORTANTu. Večer bude obohatený o živú hru na saxofóne. Spojenie DJ-ov a ženy hrajúcej na saxofón určite pridá na atmosfére.

850x315_FB__IMPORTANT_ITH_SPISSKA

Následne v nedeľu sa pokúsime tento zážitok preniesť na východné Slovensko, do Spišskej Novej Vsi.

Tešíš sa na tieto akcie a ako sa na ne pripravuješ?
Teším sa na každú akciu s Tebou Marek, ale na tieto dve obzvlášť! Stretneme sa výborná skupina skvelých ľudí, z čoho mám už teraz radosť.

Moja príprava spočíva v neustálom počúvaní platní a v ich správnom výbere. Vieš, že hrám trošku odlišnejšie ako ty a to je dobre. Oba večery nebudú monotónne a každý z nás v účastníkoch týchto akcií zanechá svoj vlastný hudobný odkaz.

Zdroj: Mola