Celebrating 2 years of Important: Mola – Rozhovor!

Pri príležitosti 2 narodenín značky Important vám prinášame rozhovor s jedným zo zakladateľov tejto značky.

Mola, blíži sa veľká oslava našej spoločnej značky IMPORTANT. Na úplnom začiatku si nebol jej súčasťou, pridal si sa k nám až neskôr. Čo ťa k nám priťahovalo?
Bolo na čase sa zase niekam posunúť a kedže som sledoval Tvoju robotu, ktorá sa mi páčila, po našej spoločnej debate som sa k Vám pridal. Páčil sa mi web, dizajn, všetko okolo značky a hudba akú ste prezentovali. Presne tak som si aj ja predstavoval, ako by veci mohli a mali fungovať. Ďalším nemenej dôležitým dôvodom boli ľudia, či už si to bol Ty, aleboZwrtoolka, Eliška.

Ako som už nedávno spomenul, s tvojím príchodom prišiel do značky nový progres, ktorý poháňa ďalej aj mňa. Si človek ktorý sa snaží dostať značku IMPORTANT do povedomia ľudí ako sa len dá.
Ďakujem Tomi a cením si tvoje slová, ale je to vzájomé, lebo Ty zas poháňaš mňa. Myslím si, že základom sú čestné vzťahy medzi nami všetkými, ktorí prezentujeme IMPORTANT. To posúva ďalej nás, ale aj značku. Keď cítiš podporu od okolia, veci sa riešia s radosťou a máš chuť pracovať na nich naďalej.

780_mola_thomasdexter

Ako by si zhodnotil doterajšie smerovanie značky?
Mýslím si, že za dva roky fungovania sme sa pomaličky dostali do povedomia ľudí. Odohrali sme niekoľko úspešných akciíIMPORTANT In The House, zamerali sme sa prevažne na hrania v kokteilových baroch. Tieto akcie v komornej atmosfére a s prirodzeným štýlom sa mi veľmi páčia. Zatiaľ sme mali len dobré ohlasy, či už od návštevníkov, alebo samotných majiteľov podnikov. Veď nakoniec sa dohodlo veľa pravidelných hraní. Týmto by som sa chcel poďakovať OCA CAFÉ & Baru, LA COCA CLUBUTROJKA COFFEE BARU a iným za spoluprácu. Spoznal som veľa nových ľudí a my sme sa taktiež lepšie spoznali. Aj náš web IMPORTANT.SK prešiel redizajnom, má dobrú návštevnosť, pribúdajú zaujímavé články, kvalitné podcasty. Páči sa mi, že si stále zachovávame nastavený progres. Plány do budúcna sú veľké, chce to však čas a netreba to hnať. Samozrejme som rád, že už skoro dva roky môžem fungovať s Vami. Ďakujem.

Momentálne mierime do Brezna, a to 18. apríla do Trojka Coffee Baru, kde bude prvá zastávka našich osláv spojená s oslavou piatich rokov existencie samotného podniku. Ako sa začala spolupráca medzi tebou a týmto príjemným miestom?
V Trojke som si niekoľkokrát zahral na akcii Café Del House, ktorú robievali chlapci z Techron.sk, či už T Mike, Kaffu, aleboMlyno. Hrávalo sa každý mesiac. Gramce sa rozložili na barový pult, hral sa kvalitný house, ľudia sedeli, počúvali, alebo si hopkali pri bare a cítili sa príjemne. Potom ma spolumajiteľka baru Lenka oslovila, že či by sme nemohli skúsiť urobiť akciuIMPORTANT In The House. Pozval som si teda Teba a saxofonistu a zažil si sám, ako to dopadlo. Myslím si, že akcia mala úspech, kedže tu máme jej ďalšie pokračovanie. Týmto by som chcel pozvať všetkých priateľov dobrej hudby, aby prišli do Brezna a spolu s nami si pripili na ďalšie roky fungovania našej značky.

850x315_FB_hlavicka

Na strednom Slovensku to všetko vypukne a oslavy druhého výročia značky IMPORTANT zavŕšime 20. apríla v Spišskej Novej Vsi, v La Coca Clube. Sám som tu niekoľkokrát hral a odozva ľudí bola veľmi príjemná. Aké sú tvoje pocity z hraní v tomto podniku, nakoľko viem, že sa tu objavuješ častejšie?

Pocity sú krásne a na hranie v tomto klube sa stále teším. La Cocu mám veľmi rád, ak nie najradšej. Je to pekný podnik s výbornou atmosférou. Ľudia sú tu naučení počúvať kvalitnú hudbu a nezažiješ tu situáciu, že ťa niekto otravuje, aby si mu zahral to a to. Je to veľká zásluha majiteľov podniku, Janka a Vlada, ktorých si veľmi vážim a som rád, že sa poznáme. Vedia presne ako “robiť klub” a na La Coce je to cítiť! Ďakujem im za seba aj za iných djov, že dávajú priestor hudbe, ktorú hráme. A majú tu najkrajšie baby!

850x315_FB_hlavicka1

Zdroj: ThomasDeXter