Brněnská pětice whyohwhy nás na Resistor Sound Session vtáhla do svého intenzivního světa snů (a nočních můr?)

Brněnská pětice whyohwhy představuje skrze Resistor Sound Session dvě skladby z chystané desky bruises. Debutová deska vyjde už 13.2.2024 pod hlavičkou Day After Records. V kulisách prostoru brněnského HaDivadla, kde se natáčelo, kromě dvou uvedených písní kapela whyohwhy premiérově odhaluje i bonusový materiál, skladbu darker place.

Silným pilířem autentičnosti této dream-popové kapely jsou dva ženské vokály bez jasného určení „frontmanství“, práce s autotunem či dalšími vokálními efekty. “Obsahově se texty obrací k otázkám identity a určujícím vlivům v jejím formování. Přes citlivá témata intimity a narušení hranic až ke vzpomínkám na dětství či otázkám, zda se člověk narodí s lidskostí jako vlastností, nebo je to kapacita, které se musí naučit,” říká o textech jejich nového alba Barbora Hora, jedna z členek kapely.

Do světa snů (a nočních můr?) vtáhla kapela celý tým Resistor Sound Sessions. Nahrávání, míchání a masteringu se zhostil brněnský Novozélanďan, producent a muzikant, Rhys Braddock. Za kamery se postavil dvorní tým v čele s Ivanou Tresa, Jonášem Svobodou a Mizuki Nakeshu a z posledních sessions známý Zdeněk Foukal. Finální sny pak nachystal Jonáš Svoboda a k celkové produkci se vrátila Petra Braddock.

whyohwhy Minimalistická hudba brněnské pětice whyohwhy stojí na neotřelém přístupu k vokálům a kolektivní práci ve prospěch celkového vyznění. Skupina se pohybuje na pomezí mnoha žánrů a inspirací dominantnějšími z nichž jsou například slowcore či dream-pop. Dekadentní lyriku narážející na úskalí života v patriarchální pozdně kapitalistické společnosti podtrhují přírodní a mytologické motivy. Jejich debutová deska bruises vychází 13.2.2024 pod hlavičkou Day After Records. Křest se koná 22.2. v brněnském Kabinetu Múz

whyohwhy
Bandcamp | Instagram | Facebook | Multilink Day After Records
Křest v Kabinetu Múz – 22.2.2024

Resistor Sound Sessions
Youtube | Facebook | Instagram

Zdroj: TS