Ben Westbeech vystúpi v decembri v Bratislave!

V bratislavskom Kultúrnom centre Dunaj sa v decembri predstaví Ben Westbeech, hudobnou kritikou ospevovaný britský umelec, ktorý kombinuje soulový spev s elektronickou tanečnou hudbou a jazzovými podkladmi. Rodený Bristolčan príde do Bratislavy 11. decembra aj s šesťčlennou kapelou predstaviť svoj nový album There’s More To Life Than This. Koncert by si nemali ujsť najmä fanúšikovia Jamiroquaia, ku ktorému býva tento spevák často prirovnávaný, či Jazzanovy, ktorej Westbeech prepožičal svoj hlas pre ich najväčší hit I Can See. Pozornosť by mali zbystriť aj fanúšikovia Lennyho Kravitza, za ktorého novodobú verziu Westbeecha označujú britské hudobné servery.

Westbeecha objavil pred šiestimi rokmi známy DJ Gilles Peterson a jeho prvý album Welcome To The Best Years Of Your Life z roku 2007 sa stal vôbec prvou nahrávkou Petersonovho labelu Brownswood. Na novom albume, ktorý vyšiel v polke septembra pod houseovou značkou Strictly Rhythm, sa Westbeech posúva viac k elektronike, stále si však zachováva aj svoj soulovo-jazzový základ.

Ben Westbeech

Spevák, ktorého podľa jeho vlastných slov najviac ovplyvnili Stevie Wonder, Nirvana a začiatky britskej houseovej scény, spolupracuje s umelcami z tých najrôznejších žánrov vrátane drum n bassového DJ-a Markyho, rappera Professora Greena či dubstepového mága Ruska. Bratislava sa tak môže tešiť na eklektický mix houseu, soulu a jazzu, popretkávaný drum n bassom a Westbeechovým violončelom.

Predpredaj vstupeniek na decembrový koncert Bena Westbeecha bol už spustený, pričom prebieha výlučne prostredníctvom internetovej stránky www.orepole.sk. Prvých 100 vstupeniek sa dá kúpiť za 15 eur, neskôr bude cena stúpať.

Usporiadateľská agentúra Ore Pole priniesla do Bratislavy v minulých mesiacoch interpretov ako N.O.H.A., The Young Gods či Nu:Tone, na jeseň pripravuje okrem iného vystúpenia Plump DJs, Parov Stelar Band a Belleruche.

Zdroj: Agentúra Ore Pole
Publikoval: Redakcia GREGI.NET