Belleruche vystúpia v októbri v Bratislave!

Len dva dni po vystúpení electroswingovej úderky Parov Stelar Band zažije Bratislava koncert ďalšej aktuálnej zahraničnej hviezdy podobného hudobného razenia. V Kultúrnom centre Dunaj vystúpi 26. októbra britské trio Belleruche, ktoré vo svojej tvorbe kombinuje elektroniku, soul, funk, blues aj hiphop.

Skupina, ktorá vznikla v roku 2005 v Londýne, bola pôvodne prirovnávaná najmä k triphopovým Portishead či elektro-folkovým Lamb, no postupne sa prepracovala k osobitému zvuku niekde na pomedzí „zremixovaného bluesu“ a elektroniky na spôsob Moloka, s ktorým ju spája aj veľmi príbuzný hlasový prejav speváčky Kathrin deBoer.

Belleruche majú za sebou tri dlhohrajúce platne, z ktorých hneď tá prvá z roku 2007 sa stala najpredávanejším debutom značky True Thoughts, vydávajúcej okrem iných aj interpretov ako Bonobo, Quantic či Alice Russell. Na svojom premiérovom bratislavskom koncerte predstavia Belleruche najnovší album 270 stories, na ktorom sa kapela podľa britskej BBC prezentuje „punkovejším a drsnejším zvukom“ a znie „ako keby sa vo výťahu zasekli Sarah Vaughan, Django Reinhardt a Cut Chemist s ruským pivom a samplerom“.

Predpredaj vstupeniek na bratislavský koncert Belleruche bol už spustený, pričom prebieha výlučne prostredníctvom internetovej stránky www.orepole.sk. Prvých 100 vstupeniek sa dá kúpiť za 13 eur, neskôr bude cena stúpať.

Usporiadateľská agentúra Ore Pole priniesla v minulých mesiacoch do Bratislavy okrem iných kapely N.O.H.A. či The Young Gods, jej najbližším počinom bude prvý bratislavský večer londýnskeho drum n bassového labelu Hopspital, na ktorom vystúpia 16. júla v bratislavskom Majestic Music Clube Nu:Tone, Furlonge či B-Complex.

Zdroj: Agentura Ore Pole
Publikoval: Redakcia GREGI.NET