Alžběta Kolečkářová vydává novou letní píseň Pojď mě k nebi vzít

Zpěvačka Alžběta Kolečkářová v minulosti zaujala publikum svými hity Andělskej Flám, Jak silná mám tu stát nebo megahitem Proud mezi námi s kapelou Reflexy, jenž má na kanále YouTube přes 10 milionů zhlédnutí. Nyní přichází s ryze letní písní Pojď mě k nebi vzít, jejíž chytlavý refrén zaujme posluchače všech věkových kategorií.

V těchto dnech vychází k písni videoklip, kde si po boku Alžběty zahrál muzikálový herec Ondřej Bábor. Alžběta se v působivém klipu představuje trochu jinak, než ji známe, a přece v něčem stejně: jako holka s kytarou, kterou neodloží, ani když ji Ondřej Bábor v roli jejího milého symbolicky vytáhne za ruku na skalní vrchol. Její písničkářství symbolizované v klipu právě kytarou tentokrát „upletlo“ song, který se ve volnějším tempu rozjíždí až do chytlavého refrénu. Aranžmá je jednoduché, aby více vynikly hlavní myšlenky písně: „Pojď mě k nebi vzít, to je písnička o naději, kterou nám dává láska. O naději v lepší život, když jsme s lidmi, které máme rádi a kteří jsou tu pro nás. Zároveň o přítomnosti. Každý z nás tady má svou spřízněnou duši, jen je třeba otevřít oči a srdce,“ prozradila Alžběta.

„Celou dobu jsem do mého klipu hledala pořádného chlapa, vousatého a vlasatého, žádného holobrádka. A když jsem narazila na Ondru Bábora, jako první mě zkrátka napadlo slovo „chlap“. I když bylo během natáčení nesnesitelné vedro a začala nám kolabovat veškerá technika, s Ondrou jsme si celý den skvěle užili a byla spousta zábavy. Nejhorší bylo viset ze skály, která byla rozpálená tak, že by se na ní dalo usmažit vajíčko. Ale jistil mě můj chrabrý viking Ondra,“ dodala s úsměvem Alžběta.

Videoklip vznikl na námět známého českého režiséra F. A. Brabce a natáčení se ujala žákyně legendárního filmového tvůrce, mladá slovenská kameramanka Nina Šcamborová s produkčním týmem v režii Jakuba Brode Hlaváčka. Sama zpěvačka je autorkou textu písně. Hudbu napsal producent René Rypar, který je úspěšným skladatelem filmové hudby (Všechno nebo Nic, Na střeše, Hodinový manžel). Píseň pojď mě k nebi vzít má kvůli svému chytlavému refrénu a postupné gradaci potenciál stát se úspěšnou rádiovou záležitostí. Krom toho se Alžběta opět vydává na zimní turné Vánoční Kolečko a připravuje se také na koncerty se svou kapelou v roce 2023.

Zdroj: TS