22. týždeň v Dunaji!

22. týždeň začíname v Dunaji dvoma literárnymi akciami. Hneď v pondelok vás pozývame na diskusiu vydavateľstva Kalligram na tému Kde máme svoje hranice? V utorok pokračujeme prezentáciou šiestich nových diel súčasnej maďarskej poézie.

Vo štvrtok v rámci turné Berlin In Dub sa v Dunaji zastavia s kozmickou verziou reggae inšpirované berlínske kapely: Brass Wood & Wires hrá roots a psychedelic dub zo živou dychovou sekciou, Braintheft hrá naživo dubstep. V piatok po vysielaniach z obývačiek bytov vystupuje BWO TV na verejnosť. Dubstep, UK funky, afro-house a iné pochúťky budú podávať IZC z Viedne, DSCDRMR z Brna, a domáci PSTMN, Biomat a Detlef Dakar. Týždeň zakončíme workshopom z dielne projektu KID, kde si mamičky s deťmi môžu prísť vyrobiť Ponožkové maňušky.

30.5.2011 (po) 18:00 Vydavateľstvo Kalligram uvádza: Kde máme svoje hranice? Vstup voľný
Prezentácia románu Pétera Hunčíka: Hraničný prípad (preklad Magda Takáčová a Marta Ličková). O štátnych, národnostných a mentálnych hraniciach diskutujú: Daniel Hevier, Péter Hunčík, Pavol Rankov a László Szigeti.

31.5.2011(ut) 18:00 Vydavateľstvo Kalligram uvádza: Prezentácia maďarskej literatúry  Vstup voľný
6 nových diel súčasnej poézie (podujatie v maďarskom jazyku)

2.6.2011 (št) 20:00 Berlin In Dub: Brass Wood & Wires (DE) Braintheft (IRL) Vstupné 5 €
Brass Wood & Wires je podľa Riddim Magazine momentálne najlepšia berlínska živá dubová skupina. Na pódiu je 6 hudobníkov – plná dychová sekcia, basa, bicie, gitara. Inštrumentálne zdatnú zostavu dopåňajú pri dub reggae dobre známe efekty, ktoré pridávajú kozmický punc psychedelie. Repertoár siaha od klasického roots dubu až po nekonvenčný offbeat dub. Braintheft poznáte z posledného ročníka festivalu Uprising – z Írska pochádzajúce berlínske trio hrá naživo dubstep a psychedelic dub sound. Na dubstepovej scéne sú známy predovšetkým zo spolupráce s Uzul, ale ozajstným zážitkom sú ich koncerty. Okrem živých skupín na vás čakajú aj sety Dubble Dubble a DJ Giotto (DE).

3.6.2011 (pi) 22:00 BWO TV: IZC (Dubsquare, Wien) DSCDRMR (Bassura, Brno), PSTMN + Biomat + Detlef Dakar Vstupné 3 €
Po vysielaniach z obývačiek bytov vystupuje BWO TV na verejnosť. Audio a video stream bude tento krát plynúť z KC Dunaj, kam sme ako hostí pozvali DJov z okolia, ktorí rovnako ako my prevádzkujú svoje DIY vysielanie. Viedeň zastúpi IZC zo sesterskej relácie Dubsquare na rádiu Sub FM, kde môžete vedľa dubtechno a elektro klasík počuť najnovšie rytmické explorácie z Londýna, alebo z jeho vlastného vydavateľstva. Z Brna príde DSCDRMR, zástupca relácie Bassura, aby odohral „emo tribal UK funky afro housový set s pár ustřelky do vesmíru.“ Z domácich hájov sa po prvý krát na BWO predstaví PSTMN, jeden z aktérov „one room radio show“ Habitat a jeden z mála, ktorý vie používať Traktor a hrá nám do UK funky noty. „A teraz tú našu“ zahrajú Biomat a Detlef Dakar.

4.6.2011 (so) 13:00 projekt KID: Deň matiek / Ponožkové maňušky Vstup voľný
Workshop pre deti a mamičky, kde budú vyrábať ponožkové maňušky s náledným improvizovaným divadielkom. Prineste si ponožky navyše a deti vo veku od 5 do 12 rokov.

Zdroj: KC Dunaj
Publikoval: Redakcia GREGI.NET