Arctic Monkeys na Open’er festivale!

Viac ako tri roky ubehli od ich posledného koncertu a viac ako štyri roky od vydania skvelého AM albumu. Nastal čas aby sa vrátili. Arctic Monkeys sú naším ďalším headlinerom na Open’er Festivale 2018!


Alex Turner, Matt Helders, Jamie Cook a Nick O’Malley pred dvanástimi rokmi šokovali celý svet albumom “Whatever People Say I Am, That’s What I’m Not” – bol to najrýchlejšie sa predávajúci debut v histórii britskej hudby. Odniesli si zaň prestížne ceny Mercury Prize, BRIT Award, NME Award, Q Award a cenu za najlepší album roka 2006.

Arctic Monkeys si však nikdy nezakladali na získavaní rôznych cien a vyznamenaní. Vždy ostali sami sebou – najlepšou kapelou, akú Anglicko vyprodukovalo za posledných 20 rokov. Zatiaľ čo ich albumy po tisíckach mizli z poličiek predajní, nahrávali ďalšie skladby, vystupovali na koncertoch a vydávali stále novú hudbu. Iba 15 mesiacov po ich prvom albume Arctic Monkeys vydali album ,,Favourite Worst Nightmare”, neskoršieho víťaza Brit Awards za Najlepší Album roka 2007. Album ,,Humbug” (2009) bol prepojením medzi Veľkou Britániou a Spojenými štátmi, ktorými bola skupina už dlhšie inšpirovaná. Alex sa presťahoval do New Yorku, kde boli nahrané niektoré časti albumu. Ďalšie nahrávanie sa uskutočnilo v Californii, v štúdiu QOTSA’s Josha Hommeho, ktorý sa stal blízkym priateľom kapely a koproducentom albumu. Práve album Humbug udal smer, ako by mali AM znieť v roku 2010. Začalo to so skladbou ,,Suck It and See” (2011), ktorý znel ako ticho pred búrkou, ktorú priniesol o dva roky neskôr vydaný album ,,AM” (2013). Je to ostatný album Arctic Monkeys, a podľa mnohých ten najlepší. ,,AM” vyhral ceny BRIT & NME. Album sa rozšíril do celého sveta a po troch rokoch bez jediného koncertu, všetci očakávajú ich comeback. A práve ten nastane v roku 2018 pre poľských, ale aj niektorých slovenských fanúšikov, ktorí uvidia Arctic Monkeys presne 5 rokov po ich predchádzajúcom poľskom koncerte už 4. júla 2018!

Zdroj: TS