Zremixuj pesničku v aplikácii Yellofier VW od Electronic beats a vyhraj elektromobil!

Úspech aplikácie Yellofier na platforme iOS, vytvorenej švajčiarskymi avantgardistami Yello, otvoril dvere práve uvádzanej podobe aplikácie pre Android. Jej špeciálna remixová verzia, nazvaná Yellofier VW, bola vytvorená práve pre Yellofier Remix Contest.

V nej môžu účastníci nahrať vlastné zvuky a prearanžovať ich spolu s úryvkami novej piesne od Yello “Move, Dance, Electrified”. Prvou cenou súťaže je výhra elektromobilu Volkswagen e-up! a výlet na jeden z európskych festivalov Electronic Beats podľa vlastného výberu.

BorisBlank_a_DieterMeier (v clanku)

Aplikácia Yellofier VW, ako aj účasť v súťaži, sú zdarma a pre všetkých.

Yellofier je fascinujúcim a futuristickým spôsobom hudobnej tvorby. Aplikácia si svojou jednoduchosťou a užívateľskou ústretovosťou získava obdiv rovnako medzi skúsenými tvorcami ak aj úplnými amatérmi. S Yellofierom môže každý vytvoriť hotový song v priebehu niekoľkých minút – aj v prípade, že o skladaní hudby nevie nič.

Zvuky a špeciálne efekty sa v aplikácii pohodlne ovládajú farebne odlišnými tlačidlami, ktoré vytvárajú vizuálne intuitívne rozhranie a zlepšujú tak ovládanie aplikácie.

Yellofier_remixovanie skladby (v clanku)

Aplikácia obsahuje automatického bubeníka, sekvencer, špeciálne efekty a sampler. Dokáže tiež využiť akékoľvek prednahrané zvuky, rozkúskovať ich a skladať z nich úplne nové beaty a v závere ich nechať upraviť typickým zvukom dua Yello. Grafické rozhranie aplikácie je úplne jedinečné, jednoduché a intuitívne. Skladby môžu vznikať aj v kolaboratívnom móde, jednoduchým posielaním aranžmánov medzi kamarátmi, resp. spoluhráčmi. Ak je skladba hotová, môže byť jednoducho zaslaná emailom či zdieľaná prostredníctvom služby Soundcloud či sociálnymi médiami.

Hotové skladby môžu byť okamžite odoslané na Yellofier.com, kde už je ich poradie v rukách hlasujúcej komunity. Súťažiaci môžu odpromovať svoju skladbu u svojich kamarátov a známych a zvýšiť tak šancu na umiestnenie v prvej päťdesiatke najlepších skladieb. Víťazný remix následne vyberá porota zložená zo samotných Yello, ako aj odborných zástupcov Electronic Beats a Volkswagenu.

https://www.youtube.com/watch?v=nuREmdRH1Ac

Súťaž Yellofier Remix Contest sa koná v rámci uvedenia aplikácie Yellofier pre platformu Android a v súvislosti s podujatím “electrified! the e-mobility weeks by Volkswagen“ v Berlíne. Tí najúspešnejší remixéri dostanú šancu prezentovať svoj track na tomto podujatí, ktoré sa koná 8-21. marca, 2014. V súťaži je vítaný ktokoľvek, počnúc zvukovými expertmi až po ženy v domácnosti.

Víťaz sa môže tešiť na:
– Volkswagen e-up! – zbrusu nové, plne elektrické mestské vozidlo so štyrmi miestami pre pasažierov, inteligentným vybavením a 160 kilometrovým dojazdom na jedno dobytie.
– Výlet na festival Telekom Electronic Beats podľa vlastného výberu.
– Pozvánku na sériu podujatí Club Nights v rámci “electrified! the e-mobility weeks by Volkswagen“ v Berlíne.
– Zaradenie remixu na kompiláciu Electronic Beats, ako aj na špeciálnu kompiláciu Volkswagen spoločne s najlepšou tvorbou finalistov súťaže.

Boris Blank, vedúca osobnosť stojaca za zvukom popových avantgardistov Yello a Telekom Electronic Beats predviedli prvýkrát inovatívnu aplikáciu Yellofier na jar 2013. Aplikácia bola vytvorená v úzkej spolupráci s hudobný producentom Håkanom Lidbom, tímom dizajnérov, vývojárov a programátorov zo Švédska.

Okrem voľne dostupnej Yellofier VW app, sa aplikácia dá zakúpiť aj ako Yellofier Original pre Android a iOS v app-storoch Apple a Google Play. Verzia Pro obsahuje 6 bánk presetov, ktoré spolu s dvomi voľne dostupnými dávajú používateľovi spoločne k dispozícií až 8 zvukových bánk. V každom kroku môže byť zvuk posadený až do 12-tich úrovní smerom hore aj dolu, takže umožňuje okamžitú tvorbu melódií. Okrem toho aplikácia obsahuje balík 48 zvukov priamo od člena Yello, Borisa Blanka a rovnako aj ďalšie skladby a zvuky z dieľne renomovaných tvorcov ako Carl Craig, Henrik Schwarz, The Orb, Trentemøller, Booka Shade, Orbital, The The, Thomas Fehlmann, Charles Webster, Håkan Lidbo a iných.

www.yellofier.com
www.electronicbeats.net

Dowload Yellofier VW
Google Play https://bit.ly/YellofierVW_Android
App Store https://bit.ly/YellofierVW_iOS

Dowload Yellofier Original
Google Play https://bit.ly/YellofierOriginal_Android
App Store https://bit.ly/YellofierOriginal_iOS

Vstupenky na “electrified! the e-mobility weeks by Volkswagen“ (cena denných lístkov začína od 12,50 € vrátane poplatkov) s Fritzom Kalkbrennerom, Parov Stelar Band, Solomunom a ďalšími, sú k dispozícií tu: https://bit.ly/e-MobilityTickets

Ticket Hotline: 01806-570070 (0,20 €/telefonát vrátane DPH z pevnej linky, max. 0,60 €/telefonát vrátane DPH z mobilu, závisí od krajiny volajúceho)

Yello – Boris Blank a Dieter Meier so svojim projektom Yello de facto spôsobili revolúciu v elektronickej hudbe a to nielen v nemecky hovoriacich krajinách. Prvá nahrávacia seansa Yello sa odohrala v automobilovom laboratóriu, kde duo nahralo zvuky motorov a pretransformovalo ich do pesničiek. Yello si všetky svoje videá nakrútili sami, vďaka čomu boli vnímaní čoraz menej ako kapela, ale skôr ako umelecký projekt. S niekoľkými albumami dosiahli platinového statusu za počet predaných nosičov. V Zurichu žijúci Boris Blank, sa okrem účinkovaní v Yello podieľal aj na tvorbe filmovej hudby a je držiteľom svojej vlastnej zvukovej knižnice na Extreme Music v Hollywoode, popri hudobníkoch ako Snoop Dogg, Quincy Jones, Massive Attack a mnohých ďalších.

Håkan Lidbo – Od nádejných klubových produkcií až k akustickým experimentom, tak sa dá stručne opísať kariéra v Štokholme žijúceho producenta Hakana Lidba, ktorý má na konte už viac ako 300 nahrávok. Okrem iných, vydávavný značkami ako Poker Flat, Shitkatapult, spolupracoval s menami ako Fatboy Slim, Depeche Mode a Yello. Okrem projektu Yello, organizuje Håkan Lidbo aj hudobný festival vo Švédsku, má svoj vlastný hudobný program, vyslal do Kozmu hudbu a nechal na syntetizátore hrať opice zo štokholmskej zoo.

1601074_10152103752984536_706498116_n

Zdroj: Electronic Beats