Zlatý slávyk opäť v Bratislave. Komu sa ujdú ceny?

Kontroverzná šou skupiny Horkýže slíže a ich hostí bude mať najbližšiu zastávku v hlavnom meste, kde sa v minulých rokoch odovzdávali aj ceny pôvodnej hudobnej ankety. Kto si príde ocenenie prevziať osobne? Je pravda, že na pódiu v Bratislave bude pripravený aj cimbalový nástroj?

Nitrianska kapela je na turné so skupinami Polemic, Zoči voči a Bank of Joe. Na uletenom „galaprograme“ Zlatý slávyk in memoriam, ktorým interpreti spoločne vtipne reagujú na zrušenú hudobnú anketu, sa už stihli zabaviť fanúšikovia v ôsmich slovenských mestách. V bratislavskej HANT Aréne uzavrú Horkýže slíže v piatok 28. februára prvú polovicu turné.

kefal spravny

Aj v Bratislave sa chystajú odovzdať hudobné ceny v niekoľkých kategóriách, medzi nominovanými nechýbajú No Face, Peter Gýč Project či Celulitídest Buckingham. Vzhľadom na to, že akcia konečne zavíta do slovenskej šoubiznisovej „kolísky“ na Dunaji, nie je vylúčené, že si niekto z interpretov, ktorých názvy Slíže drzo parodujú, po cenu príde osobne. Istým víťazom je však zatiaľ iba speváčka ŠPink, ktorá je jediným nominovaným interpretom v zahraničnej kategórii.

Okrem recesistov, ku ktorým sa otvorene hlási aj Kuko z Horkýže slíže, ktorý si neváhal pripraviť bláznivý kostým s ružovou parochňou a na pódium pozvať Majku z Gurunu, si na svoje, samozrejme, prídu najmä fanúšikovia kvalitnej hudby.

voci

Špeciálne na najbližších koncertoch v Bratislave a Stupave sa predstaví aj cyperská skupina Pleymore, ktorá predstaví svetové hity vo svojom atraktívnom podaní…

Kuko z Horkýže Slíže: „Pleymore sme videli hrať na jednom festivale na Cypre, kde sme tiež účinkovali – veľmi sa nám zapáčili a tak sme radi, že môžu po niekoľkých mesiacoch zahrať aj na našom slovenskom turné. Bude to veľmi atraktívne spestrenie týchto koncertov, podobne ako cimbalový hosť Polemicu, ktorý sa predstaví v Bratislave – to ešte naši fanúšikovia nevideli…“

polemic

Spevák Braňo „Bejzo“ Bajza upresňuje, že cimbalista a dlhoročný kamarát skupiny Polemic Oskar Lehotský, ktorý sa podieľal so svojim cimbálovým umením na skladbe Mládenci si s nimi zahrá iba na jedinom koncerte v Bratislave: „Samotný cimbál je veľmi zložité prevážať, ladiť, pred samotným naladením musí stáť na mieste minimálne 5 hodín, aj to je dôvôd, prečo si ho nemôžeme dovoliť na celom turné, ktoré sa presúva z mesta do mesta. O to viac si užijeme toto spestrenie s našimi fanúšikmi v Bratislave!“

Všetky štyri zúčastnené skupiny si pripravili výber zo svojich najlepších skladieb a spoločný program trvajúci vyše štyri hodiny. Horkýže slíže a Polemic potešia aj skladbami z najnovších albumov, kapely sa navyše v niekoľkých piesňach prepoja, a tak ska zostava hosťuje napríklad v hitoch Sex po telefóne či Nazdar.

Zlaty_Slavyk_Cena

Samotný „galaprogram“ zahŕňa všetko, čo k slávikovskej ankete typicky patrí, teda moderátora, netradičnú scénu, videodokrútky s nominovanými, skutočné ceny v podobe originálnych sošiek, ale aj „prestávkový“ program – Kuko by rád aj fanúšikom v hlavnom meste ponúkol matrace Porneo a hrnce Kefal… Na turné s kapelami je dokonca aj televízia Joj, ktorá posledné ročníky Slávika vysielala. Tentoraz síce šou nesprostredkúva naživo, ale koncertnú šnúru mapuje a odvysiela z nej dokument.

Horkýže Slíže a Polemic sú na spoločnom turné po dvojročnej odmlke, celkovo majú pred sebou pod Tatrami ešte desať koncertov. Šnúru uzavrú koncom marca v Seredi. Vstupenky za predpredajovú cenu sedem eur sú k dispozícii v sieti Ticketportal. Program štartuje vždy o 18.00 h.

Zoznam zvyšných koncertov turné:
28. 2. 2014 Bratislava
1. 3. 2014 Stupava
7. 3. 2014 Brezno
8. 3. 2014 Hnúšťa
14. 3. 2014 Liptovský Mikuláš
15. 3. 2014 Čadca
21. 3. 2014 Nitra
22. 3. 2014 Radošovce
28. 3. 2014 Nové Zámky
29. 3. 2014 Sereď

Zdroj: Agentúra DUNA